Flag

Kolač s maslinovim uljem i voćem

15 komada
Lagano
110
Kolač od tijesta s maslinovim uljem
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit s maslinovim uljem
3bjelanjka (veličine M)
1 prstohvatsoli
80 gšećera
3žumanjka (veličine M)
160 gšećera
150 gmilerama
80 mlmaslinovog ulja
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
4 žlicesoka od 1 limuna
200 gglatkog brašna (prosijano)
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev od voća
100 gmarelica (sitno narezanih)
50 gkupina
Za ukrašavanje
3 žlicedžema od malina (ili pekmez od šljiva)
2 žlicevode
Za posipanje
malopistacija (sjeckanih)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Biskvit s maslinovim uljem

Mikserom (metlicama) lagano istucite bjelanjke te dodajte prstohvat soli u polučvrstu smjesu. Dodajte šećer i kratko pomiješajte tako da dobijete snijeg. Žumanjak, šećer, mileram, ulje, koricu naranče i sok od limuna stavite u zdjelu i mikserom (metlicama) istucite u glatku smjesu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i naizmjenično sa snijegom dodajte u smjesu.

2

Nadjev

Polovicu smjese stavite u namašćen četvrtast kalup (11 x 25 cm) i poravnajte. Po tome raspodijelite voće i preostalu smjesu. Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: 70 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Za ukrašavanje i posipanje

Marmeladu i vodu miješajući zakuhajte i ostavite da kratko krčka. Smjesom premažite kolač i ukrasite sjeckanim pistacijama.


Pokusna kuhinja

Kolač se može unaprijed pripremiti i čuvati u zamrzivaču.