KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Žele od ribiza i malina uz dodatak crnog vina

Žele okusa ribiza i malina s finom notom crnog vina

oko 6 staklenki po 200 ml

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Žele od ribiza i malina uz dodatak crnog vina

Sastojci:

650 ml soka od ribiza (od cca. 1100 g ribiza)
250 g malina (vagane pripremljene)
1 omot Dr. Oetker Džemfix Super 3:1
350 g voćnog šećera
100 ml suhog crnog vina

preparation

Priprema

1

Priprema

Operite ribiz, u ekspresnom loncu ili pomoću sokovnika na paru iscijedite sok i izmjerite 650 ml. Maline proberite i izvažite 250 g. (Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača.)

2

Postupak

Sok i maline stavite u lonac. Džemfix Super 3:1 pomiješajte s 2 žlice voćnog šećera i dobro pomiješajte s voćem. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri, dodajte ostatak voćnog šećera i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Dodajte crno vino. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.