Flag

Žele od ribiza i malina uz dodatak crnog vina

oko 6 staklenki po 200 ml
Srednje teško
40
Žele okusa ribiza i malina s finom notom crnog vina
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto svježih malina možete koristiti i duboko smrznuto voće, ali ga odmrznite prije pripremanja.
Recipe Tips
Umjesto voćnog šećera možete koristiti i običan šećer ili pak sladilo. Za sladilo uzmite mjeru koja prema proizvođaču odgovara količini od 350 g šećera.
Recipe Tips
Za probu čvrstoće, izvadite 1-2 žličice voćne mase na ohlađeni tanjurić. Ako očvrsne onda će sigurno dobiti takvu konzistenciju i u staklenkama. Ukoliko niste zadovoljni s gustoćom, dodajte u vruću smjesu 5-10 g Dr. Oetker Limunske kiseline. Nakon toga ponovite probu čvrstoće.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
650 mlsoka od ribiza (od cca. 1100 g ribiza)
250 gmalina (vagane pripremljene)
1 omotDr. Oetker Džemfix Super 3:1
350 gvoćnog šećera
100 mlsuhog crnog vina
1

Priprema

Operite ribiz, u ekspresnom loncu ili pomoću sokovnika na paru iscijedite sok i izmjerite 650 ml. Maline proberite i izvažite 250 g. (Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača.)

2

Postupak

Sok i maline stavite u lonac. Džemfix Super 3:1 pomiješajte s 2 žlice voćnog šećera i dobro pomiješajte s voćem. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri, dodajte ostatak voćnog šećera i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Dodajte crno vino. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Umjesto svježih malina možete koristiti i duboko smrznuto voće, ali ga odmrznite prije pripremanja.
  • Umjesto voćnog šećera možete koristiti i običan šećer ili pak sladilo. Za sladilo uzmite mjeru koja prema proizvođaču odgovara količini od 350 g šećera.
  • Za probu čvrstoće, izvadite 1-2 žličice voćne mase na ohlađeni tanjurić. Ako očvrsne onda će sigurno dobiti takvu konzistenciju i u staklenkama. Ukoliko niste zadovoljni s gustoćom, dodajte u vruću smjesu 5-10 g Dr. Oetker Limunske kiseline. Nakon toga ponovite probu čvrstoće.