KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Žele od jabuka i komadićima kruške

Voćni žele s komadićima krušaka za ukusan doručak

oko 6 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Žele od jabuka i komadićima kruške

Sastojci:

800 ml bistrog soka od jabuke (nezašećeren)
oko 1500 g jabuke
200 g krušaka (vagane pripremljene)
1 omot Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1
500 g šećera
Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić

preparation

Priprema

1

Priprema

Operite jabuke, narežite ih na četvrtine i uz pomoć ekspres lonca ili lonca na paru za sok napravite sok (Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača lonca.) te izmjerite 800 ml soka od jabuka. Kruške ogulite, narežite na kockice. Dodajte malo srži bourbon vanilije štapića.

2

Postupak

Stavite sok i voće u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Pri tome pripazite da komadići kruške budu ravnomjerno raspoređeni po staklenkama. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu