KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Žele od cvjetova bazge i pjenušca

Voćni žele s pjenušcem

oko 4 staklenki po 200 ml

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Žele od cvjetova bazge i pjenušca

Sastojci:

200 ml pjenušca (npr. Henkell trocken)
550 ml temeljca od bazginih cvjetova *
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1

preparation

Priprema

1

Priprema

Ulijte pjenušac i temeljac u lonac. Izmiješajte šećer i Gelfix Extra, pa dodajte u mješavinu od temeljca i pjenušca. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

* Temeljac od bazginih cvjetova (za otprilike 1 l)

20 bazginih cvjetova provucite kroz hladnu vodu (nikako tekuću vodu!) i ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskom ubrusu. Škarama odrežite peteljke. Zakuhajte 750 ml vode s 500 g šećera i ostavite da kipi 2 min. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte 20 g Dr. Oetker Limunske kiseline i 2 vrha noža Dr. Oetker Konzervansa. Bazgine cvjetove stavite u vatrostalnu posudu (zapremnine oko 2 l) koja se može zatvoriti i prelijte šećernom otopinom. Ostavite poklopljenu posudu da odstoji 5 dana na tamnom i hladnom mjestu (najbolje u hladnjaku). Tekuću izlijte u cjediljku u koju ste položili kuhinjski ubrus. Procijeđenu tekućinu koristite dalje kao temeljac.