Flag

Voćne vanilija šnite

10 komada
Srednje teško
40
Voćni kolač s vanilijom i lisnatim tijestom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Od ostatka keksa i smjesa pripremiti i 2 deserta u čaši (keks izmrviti, a kreme nanositi pomoću slastičarskih vrećica).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Voćna smjesa
125 gmalina
125 gborovnica
130 gšećera
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
25 gDr. Oetker Original Gustina
3 žlicevode
Smjesa od vanilije
4 dlmlijeka (hladno)
4 dlslatkog vrhnja (hladno)
2 omotaDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
2 omotaDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Tijesto
250 gduboko zamrznutog lisnatog tijesta (Asolette lisnato tijesto)
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1

Voćna smjesa

Maline i borovnice pomiješati sa šećerom i zagrijavati na jačoj temperaturi. Kad se šećer otopi i voće omekša usitniti sve štapnim mikserom. Gustin pomiješati s vodom tako da nema grudica. Zakuhati voćnu smjesu s gustinom uz stalno miješanje dok ne očvrsne. Na kraju dodati i vanillin šećer i promiješati. Površinu smjese prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kad je smjesa ohlađena prebaciti je u slastičarsku plastičnu vrećicu za ukrašavanje.

2

Pripremiti četvrtasti kalup (za kruh) dimenzija 26.5 x 9.5 x 7 cm i obložiti ga prozirnom folijom, tako da folija sa svih strana prelazi ivice kalupa po nekoliko centimetara.

3

Smjesa od vanilije

U mješavinu hladnog mlijeka i slatkog vrhnja dodati sadržaj vrećica Galetta pudinga i Finesse arome bourbon vanilije te miksati prvo najmanjom brzinom, a zatim povećati brzinu miksera i miksati još oko 3-5 minuta i smjesa je spremna.

4

Slaganje slojeva

Na dno kalupa prvo poredati 9 komada lisnatog keksa jedan do drugog sa glazurom okrenutom na dolje. Preko rasporediti 3-4 žlice smjese od vanilije i poravnati. Vrećici u kojoj je voćna smjesa odrezati vrh i nanijeti preko smjese od vanilije. Pažljivo ponoviti postupak premazivanja sa smjesom od vanilije i voćnom smjesom (smjesa od vanilije u 3 sloja, a voćna u 2 sloja). Završiti kolač sa još jednim slojem keksa okrenutim glazurom prema smjesi. Kolač ostaviti na hlađenje nekoliko sati (najbolje preko noći). 

5

Kad je kolač ohlađen pažljivo ga okrenuti na dasku ili tanjur za posluživanje i ukloniti kalup i foliju. Kolač ukrasiti voćem i listićima mente. Rezati šnite na širinu keksa kako bi imali uredne rezove.

  • Od ostatka keksa i smjesa pripremiti i 2 deserta u čaši (keks izmrviti, a kreme nanositi pomoću slastičarskih vrećica).