Flag

Voćne šape

oko 75 komada
Srednje teško
80
Hrskavi voćni kolačići za Božić
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Keksi se mogu puniti i marmeladom koju treba protisnuti kroz sito.
Recipe Tips
Kekse poprskajte otopljenom bijelom kuvertirom.
Recipe Tips
Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Za lim za pečenje
malomasnoće
Tijesto
50 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
160 gmekog maslaca ili margarina
80 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
170 gpšeničnog brašna
15 gDr. Oetker Original Gustina
50 gDr. Oetker Badema mljevenih
1 žlicasoka od 1 limuna
Nadjev
oko 75 gdžema od višanja
Za ukrašavanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
1

Priprema

Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Nasjeckajte kuvertiru i
otopite je na pari pri niskoj temperaturi. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C

2

Tijesto

Picture - voćne šape1

Maslac ili margarin s otopljenom kuvertirom miješajte u posudi mikserom (metlicama)
na najvišoj brzini tako da dobijete kremastu smjesu. Postupno dodajte
šećer, vanilin šećer i sol. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Pomiješajte
brašno, gustin i bademe naizmjenično sa sokom i miješajte kratko na srednjoj
brzini. Stavljajte tijesto u manjim porcijama u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom
u obliku zvijezde (promjera oko 8 mm). Na lim za pečenje istisnite šape veličine
oko 2 cm (slika 1) i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 11 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Nadjev

Picture - voćne šape2

Donji dio polovice šapa premažite džemom od višanja, zatim dodajte drugu polovicu i lagano stisnite sa strane (slika 2).

4

Ukrašavanje

Pospite kekse šećerom u prahu.

  • Keksi se mogu puniti i marmeladom koju treba protisnuti kroz sito.
  • Kekse poprskajte otopljenom bijelom kuvertirom.
  • Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.