Uskršnji vjenčići od dizanog tijesta

Slatko tijesto s kvascem za Uskrs

oko 6 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskršnji vjenčići od dizanog tijesta

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
75 g maslaca ili margarina
450 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
sol
1 čaša po 200 ml milerama (150 g)

Za premazivanje:

1 žumanjak (veličina M)
1 žlica mlijeka
krupni šećer

preparation

Priprema

1

Priprema

Mlijeko zagrijte u lončiću te u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno dobro pomiješajte s kvascem u posudi za miješanje. Dodajte preostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te sve izmiješajte mikserom (lopaticama) 5 minuta prvo na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno tijesto držite na toplom mjestu dok se naočigled ne poveća.

3

U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje i zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

4

Tijesto kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini, oblikujte u valjak i podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki komad oblikujte u valjak dugačak 30 cm, 2 valjka isprepletite u vjenčić i položite na lim za pečenje.

5

Istucite žumanjak s mlijekom i time premažite vjenčić te po želji pospite krupnim šećerom. Vjenčiće ostavite mirovati otprilike 10 min na limu, a zatim ih stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

6

Vjenčiće na papiru za pečenje izvucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. Ukrasite ih po želji, npr. obojanim uskršnjim jajima ili malenim čokoladnim jajima.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne