KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Uskršnji vjenčići od dizanog tijesta

Slatko tijesto s kvascem za Uskrs

oko 6 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskršnji vjenčići od dizanog tijesta

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
75 g maslaca ili margarina
450 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
75 kg šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
sol
1 čaša po 200 ml milerama (150 g)

Za premazivanje:

žumanjak (veličina M)
1 žlica mlijeka
krupnog šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Mlijeko zagrijte u lončiću te u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno dobro pomiješajte s kvascem u posudi za miješanje. Dodajte preostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te sve izmiješajte mikserom (lopaticama) 5 minuta prvo na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno tijesto držite na toplom mjestu dok se naočigled ne poveća.

3

U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje i zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

4

Tijesto kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini, oblikujte u valjak i podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki komad oblikujte u valjak dugačak 30 cm, 2 valjka isprepletite u vjenčić i položite na lim za pečenje.

5

Istucite žumanjak s mlijekom i time premažite vjenčić te po želji pospite krupnim šećerom. Vjenčiće ostavite mirovati otprilike 10 min na limu, a zatim ih stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

6

Vjenčiće na papiru za pečenje izvucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. Ukrasite ih po želji, npr. obojanim uskršnjim jajima ili malenim čokoladnim jajima.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu