Flag

Uskrsni muffini

oko 12 komada
Srednje teško
40
Sočni muffini s limunom, nadjeveni šlagom i ukrašeni šarenim dekoracijama koji će obogatiti svaki uskrsni stol.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Kalup za 12 muffina
košarica za muffine

Sastojci

Muffini
100 gmaslaca ili margarina (mekanog)
125 gšećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
3jaja (veličine M)
200 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlicesoka od limuna
100 gkiselog vrhnja
Nadjev
200 ghladnog tučenog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
100 gkiselog vrhnja
1 žlicasoka od limuna
maloDr. Oetker Zelene boje za kolače
Za ukrašavanje
nekolikošarenih čokoladnih jaja
maloDr. Oetker Dekor cvjetića
Dr. Oetker Mini dekor Creation blue
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Zelene boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Mini dekor Creation blue
1

Priprema

Papirnate košarice za muffine stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Priprema tijesta

Maslac ili margarin u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama). Miješajući postupno dodajte šećer, Finesse i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte sok od limuna i kiselo vrhnje. Raspodijelite tijesto po papirnatim košaricama. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice


Muffine izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

Priprema nadjeva

Tučeno vrhnje čvrsto istucite s Kremfixom i vanilin šećerom. Kiselo vrhnje pomiješajte sa sokom od limuna u glatku smjesu i umiješajte tučeno vrhnje. Obojite zelenom jestivom bojom. Stavite tučeno vrhnje u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku velike zvijezde (ø 10 – 12 mm) i istisnite sitne točkice na uskrsne muffine. Držite muffine do posluživanja na hladnom.

4

Ukrašavanje

Uskrsne muffine prije posluživanja ukrasite uskrsnim jajima, čokoladnim figurama, mješavinom ukrasa i cvjetićima.