KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ukrašene jabuke s čokoladom

Sočne jabuke prelivene čokoladom i dekorima

oko 10 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ukrašene jabuke s čokoladom

Sastojci:

oko 10 jabuke (malih)
oko 150 g Dr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
1 žličica ulja (npr. suncokretovog ulja)
oko 100 g Dr. Oetker Lješnjak krokanta
Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
Dr. Oetker Dekor roza kristalići
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice

Osim toga:

oko 10 drvenih štapića

preparation

Priprema

1

Priprema

Jabuke operite i dobro obrišite. Štapiće nabodite u sredinu. Kuvertiru krupno nasjeckajte i zajedno s uljem rastopite na slaboj vatri.

2

Postupak

Kuvertiru stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili u vrećicu za zamrzavanje, odrežite mali kut i u kapljicama prelijte preko jabuka. Jabuke položite na dasku obloženu papirom za pečenje. Čim se glazura počne stvrdnjavati, ukrasite ju krokrantom ili ukrasima i ostavite da se stvrdne. Po želji, jabuke stavite u ukrasne vrećice kao dar ili dodajte kartončiće s imenima pa jabuke postavite na stolu kao oznake za razmještaj sjedenja.