Flag

Tortice sa malinastim šlagom i puslicama

oko 6 komada
Lagano
40
Čokoladne tortice s malinama i puslicama za uz kavu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Podloge za tortice možete zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalupe za tortice (Ø 10 cm)
malomasnoće
Tijesto sve-u-1
100 gpšeničnog brašna
1 ½ žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2 žliceDr. Oetker Kakaa za kolače
3jaja (veličine M)
2 žliceulja
1 žlicaocta
Nadjev
150 gduboko zamrznutih malina
50 gpuslica
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Namastite kalupe. Maline ostavite da se odmrznu. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (metlicama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalupe i poravnajte. Kalupe na rešetki gurnite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Podloge odmah nakon pečenja istresite iz kalupa na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohlade.

3

Nadjev

Puslice stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i pomoću valjka za tijesto zdrobite na veće komade. Odvojite otprilike 1/3 za ukrašavanje. Od slatkog vrhnja s učvršćivačem istucite čvrsti šlag. Umiješajte maline i puslice. Šlag s malinama raspodijelite po torticama i nožem oblikujte kupole. Pospite s preostalim komadićima puslica i odmah poslužite.

  • Podloge za tortice možete zamrznuti.