KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Tortice s borovnicama i krem sirom

Tijesto od mlaćenice s krem sirom i borovnicama

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tortice s borovnicama i krem sirom

Za kalup za muffine (za 12 muffina):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Nadjev:

200 g borovnica
100 g krem sira
1 razom puna žlica šećera
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob

Tijesto:

80 ml ulja , npr. suncokretovog
250 ml mlaćenice
1 jaje (veličine M)
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
260 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Original Puding komadići čokolade
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
0,5 razom pune žličice Dr. Oetker Soda bikarbona

Krema:

200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
100 g krem sira

Za ukrašavanje:

oko 50 g borovnica
malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za muffine i pobrašnite ga. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Nadjev

Borovnice operite i ostavite na cjediljci da se dobro ocijede. Izmiješajte krem sir sa šećerom i Gustinom. Umiješajte borovnice.

3

Tijesto

Stavite ulje, mlaćenicu, jaje, šećer i vanilin šećer u posudu i izmiješajte pjenjačom. Pomiješajte brašno, puding prah, Backin prašak za pecivo i sodu bikarbonu uspite u tekućinu i sve kratko dobro izmiješajte. Pomoću 2 žlice gotovo 1 žlicu tijesta rasporedite po udubinama za muffine. Stavite 1 dobru žličicu nadjeva na tijesto, pa po tome rasporedite preostalo tijesto. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Ostavite muffine da odstoje još 10 min. u kalupu, potom ih istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

4

Krema

Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom istucite čvrsti snijeg. Umiješajte krem sir. Kremu napunite u vrećicu za štrcanje s velikim rupičastim nastavkom i dekorativno naštrcajte na tortice.

5

Ukrašavanje

Borovnice operite i ostavite da se dobro ocijede. Tortice prije posluživanja ukrasite borovnicama i pospite šećerom u prahu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu