Flag

Torta u obliku srca s malinama

oko 12 porcija
Srednje teško
60
Sočna čokoladna torta u obliku srca s kremom od kvark sira i maline i jednostavnom čokoladnom dekoracijom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Kalup
Kalup u obliku srca 24 cm

Sastojci

Tijesto
75 gčokolade za kuhanje
125 gmekog maslaca
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2 komjaja
100 gpšeničnog brašna
1 ½ razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Za premazivanje
2 žlicedžema od malina
Krema od kvarka
300 gvrhnja za šlag
2 omotaDr. Oetker Instant Želatine Fix
500 gkvark
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
3 žlicelimunovog soka
oko 250 gmalina
Zum Verzieren
200 gvrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
oko 125 gmalina
1praline u obliku srca
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
1

Priprema

Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Na papir za pečenje stavite kalup u obliku srca. Rastopite čokoladu za kuhanje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Priprema tijesta

Mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Miješajući postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok ne nastane homogena smjesa. Tucite svako jaje oko 1/2 minute na najjačoj razini. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom, te kratko umiješajte zajedno s otopljenom čokoladom na srednjoj brzini. Ulijte tijesto u kalup i stavite peći.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute


Otpustite i uklonite kalup. Čokoladnu tortu prevrnite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostaviti da se hladi.

3

Premaz

Čokoladnu tortu premažite marmeladom od malina.

4

Priprema kreme od kvarka

Umutite čvrsti šlag sa jednom vrećicom želatine. Pomiješajte kvark sa jednom vrećicom želatine. Umiješajte šećer, vanilin šećer i limunov sok u smjesu kvarka. Na kraju umiješajte kremu. Na podlogu namažite 1/3 kreme od kvark kreme i na kremu posložite maline. Nježno utisnite maline u kremu. Preostalu kremu premažite preko malina i ravnomjerno rasporedite. Tortu stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.

5

Ukrašavanje torte od malina

Istucite vrhnje s vanilin šećerom u čvrsti šlag i stavite ga u vrećicu s velikim nastavkom. Tortu po želji ukrasite šlagom, malinama i čokoladnim srcima i ohladite do posluživanja.