Torta u obliku soba

Ukusna baza za torte s kokosom i kremastom kremom čine slatku tortu pravim upadom u oči - savršenu za Božić.

oko 12 komada

dosta zahtjevno 120 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta u obliku soba

Dekoracija:

1 omot Dr. Oetker Kremfixa
100 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
malo Dr. Oetker Kakaa za kolače
drvenih štapića
1 Dr. Oetker Crna tekuća jestiva boja
Dr. Oetker Crvena tekuća jestiva boja
Dr. Oetker Perle mix

Biskvit:

1 Dr. Oetker mješavina za biskvitno tijesto s aromom vanilije
3 jaja (veličine M)
120 ml ulja
70 ml mlijeka
50 g kokosovog brašna
2 žličice Dr. Oetker Arome ruma

Nadjev:

60 g šećera u prahu
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
250 g sira Mascarpone (80% m.m.), hladnog
400 ml slatkog vrhnja za šlag (hladnog)
50 g kokosovog brašna
½ žličica Dr. Oetker Arome ruma

Glazura:

375 g maslaca
375 g šećera u prahu
3 vrećica Dr. Oetker Crnog kakaa u prahu

preparation

Priprema

1

Dekoracija

Umiješajte Kremfix u fondant pa dodajte kakao da dobijete svijetlo smeđu smjesu. Izdvojite otprilike četvrtinu fondanta, te mu dodajte još kakaa da dobijete srednje smeđu boju. Razvaljajte svijetlo smeđi fondant do debljine od 5 mm, izrežite rogove i u dno svakog roga zabodite štapić. Razvaljajte preostali svijetlo smeđi fondant na debljinu od 2 mm i izrežite u obliku dvije kapi za unutarnji dio ušiju. Razvaljajte srednje smeđi fondant do debljine od 3 mm i izrežite u obliku dvije veće kapi za vanjski dio ušiju. Malom količinom vode zalijepite unutarnji dio ušiju na vanjski te donji dio svakog uha omotajte oko štapića i stisnite. Sve dijelove fondanta stavite u lim obložen papirom za pečenje i ostavite da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata.


2

Priprema

Zagrijte pećnicu. Dno dva kalupa za torte (ø 15 cm) obložite papirom.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C


3

Biskvit

Izradite čokoladni bisvkit prema uputa na pakiranju. Dodajte kokosovo brašno i aromu ruma. Neprestano miješajte mikserom dok ne dobijete glatku masu. Ravnomjerno rasporedite smjesu u dva kalupa i pecite.

Vrijeme pečenja: 20 - 25 Minute

Izvadite biskvite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade. Rastvorite kalup i uklonite papir. Svaki biskvit prerežite na pola po dužini, tako da dobijete četiri sloja.


4

Nadjev

Pomiješajte šećer u prahu i Kremfix. Mikserom (metlicama) izradite mascarpone dok ne postane gladak, uz postupno dodavanje slatkog vrhnja. Čim se smjesa počne stiskati dodajte mješavinu šećera u prahu i Kremfixa te miješajte dok sve skupa ne postane čvrsto. Na kraju umiješajte kokosovo brašno i aromu ruma.


5

Donji sloj biskvita postavite na ukrasni tanjur i premažite nadjevom. Drugi sloj biskvita postavite na prvi i premažite nadjevom. Treći sloj postavite na drugi i premažite preostalim nadjevom. Na vrh stavite četvrti sloj biskvita i sve skupa stavite u hladnjak da se ohladi.


6

Glazura

Mikserom (metlicama) izradite maslac i šećer u prahu dok ne dobijete bijelu, pjenastu smjesu. Izdvojite tri vršne žlice glazure u drugu zdjelu i odložite. U preostalu glazuru umiješajte kakao i izdvojite jednu žlicu. Premažite sav vidljivi biskvit smeđom glazurom i vratite u hladnjak.


7

Jednu žlicu smeđe glazure obojite u crno, stavite u slastičarsku vrećicu i nacrtajte oči na stranama torte. Jednu žlicu bijele glazure obojite u crveno, stavite u slastičarsku vrećicu i nacrtajte nos. U tortu zabodite uši i rogove. Preostaloj glazuri dodajte kakao da dobijete svijetlo smeđu boju, stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, pa napravite rozete i nacrtajte točke između ušiju i rogova da dovršite glavu. Ukrasite dekorima i poslužite.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne