za ovaj recept Torta u obliku soba
1 omot | Dr. Oetker Kremfixa |
100 g | Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli |
malo | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
drvenih štapića | |
1 | Dr. Oetker Crna tekuća jestiva boja |
Dr. Oetker Crvena tekuća jestiva boja | |
Dr. Oetker Perle mix |
1 | Dr. Oetker mješavina za biskvitno tijesto s aromom vanilije |
3 | jaja (veličine M) |
120 ml | ulja |
70 ml | mlijeka |
50 g | kokosovog brašna |
2 žličice | Dr. Oetker Arome ruma |
60 g | šećera u prahu |
2 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
250 g | sira Mascarpone (80% m.m.), hladnog |
400 ml | slatkog vrhnja za šlag (hladnog) |
50 g | kokosovog brašna |
½ žličica | Dr. Oetker Arome ruma |
375 g | maslaca |
375 g | šećera u prahu |
3 vrećica | Dr. Oetker Crnog kakaa u prahu |
Umiješajte Kremfix u fondant pa dodajte kakao da dobijete svijetlo smeđu smjesu. Izdvojite otprilike četvrtinu fondanta, te mu dodajte još kakaa da dobijete srednje smeđu boju. Razvaljajte svijetlo smeđi fondant do debljine od 5 mm, izrežite rogove i u dno svakog roga zabodite štapić. Razvaljajte preostali svijetlo smeđi fondant na debljinu od 2 mm i izrežite u obliku dvije kapi za unutarnji dio ušiju. Razvaljajte srednje smeđi fondant do debljine od 3 mm i izrežite u obliku dvije veće kapi za vanjski dio ušiju. Malom količinom vode zalijepite unutarnji dio ušiju na vanjski te donji dio svakog uha omotajte oko štapića i stisnite. Sve dijelove fondanta stavite u lim obložen papirom za pečenje i ostavite da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata.
Zagrijte pećnicu. Dno dva kalupa za torte (ø 15 cm) obložite papirom.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Izradite čokoladni bisvkit prema uputa na pakiranju. Dodajte kokosovo brašno i aromu ruma. Neprestano miješajte mikserom dok ne dobijete glatku masu. Ravnomjerno rasporedite smjesu u dva kalupa i pecite.
Vrijeme pečenja: 20 - 25 Minute
Izvadite biskvite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade. Rastvorite kalup i uklonite papir. Svaki biskvit prerežite na pola po dužini, tako da dobijete četiri sloja.
Pomiješajte šećer u prahu i Kremfix. Mikserom (metlicama) izradite mascarpone dok ne postane gladak, uz postupno dodavanje slatkog vrhnja. Čim se smjesa počne stiskati dodajte mješavinu šećera u prahu i Kremfixa te miješajte dok sve skupa ne postane čvrsto. Na kraju umiješajte kokosovo brašno i aromu ruma.
Donji sloj biskvita postavite na ukrasni tanjur i premažite nadjevom. Drugi sloj biskvita postavite na prvi i premažite nadjevom. Treći sloj postavite na drugi i premažite preostalim nadjevom. Na vrh stavite četvrti sloj biskvita i sve skupa stavite u hladnjak da se ohladi.
Mikserom (metlicama) izradite maslac i šećer u prahu dok ne dobijete bijelu, pjenastu smjesu. Izdvojite tri vršne žlice glazure u drugu zdjelu i odložite. U preostalu glazuru umiješajte kakao i izdvojite jednu žlicu. Premažite sav vidljivi biskvit smeđom glazurom i vratite u hladnjak.
Jednu žlicu smeđe glazure obojite u crno, stavite u slastičarsku vrećicu i nacrtajte oči na stranama torte. Jednu žlicu bijele glazure obojite u crveno, stavite u slastičarsku vrećicu i nacrtajte nos. U tortu zabodite uši i rogove. Preostaloj glazuri dodajte kakao da dobijete svijetlo smeđu boju, stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, pa napravite rozete i nacrtajte točke između ušiju i rogova da dovršite glavu. Ukrasite dekorima i poslužite.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne