Flag

Torta s uskrsnim zečićima

oko 16 komada
Teško
100
Hrskavi zečići na laganom biskvitu, slatkoj kremi i sočnim mandarinama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Premazane, suhe kekse u obliku zečića može „zalijepiti“ s malo kuvertire.
Recipe Tips
Ako se prhko tijesto lijepi, ostavite ga oko 30 minuta u hladnjaku. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Prhko tijesto
175 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 gmekog maslaca ili margarina
Biskvit
75 gmaslaca
4jaja (veličine M)
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
75 gpšeničnog brašna
75 gDr. Oetker Original Gustina
15 gDr. Oetker Kakaa za kolače
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
175 gmandarina (ocijeđena količina)
2 žlicemarmelade od višanja
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
600 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Čokoladno pismo
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
25 gsjeckanih pistacija
nekolikošarenih čokoladnih jaja
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Čokoladno pismo
1

Priprema

Pečenje obložite papirom za pečenje i namastite dno okruglog kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s Praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. 

3

¼ tijesta tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i izrežite oko 6 motiva zečića. Stavite zečiće na lim za pečenje i pecite. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

4

Od preostalog tijesta oblikujte kuglu, razvaljajte je po dnu okruglog kalupa za torte, više puta probodite vilicom i također ispecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Ostavite zečiće da se nakon pečenja ohlade na kuhinjskoj rešetki. Prhko tijesto nakon pečenja odvojite od dna okruglog kalupa za torte pa ga ostavite da se ohladi na dnu.

5

Biskvit

Otopite maslac u posudi i ostavite da se ohladi. Očistite dno okruglog kalupa za torte, namastite ga i obložite papirom za pečenje.

6

Mikserom (metlicama) pjenasto tucite jaja u posudi 1 minutu na najvećoj brzini. Pomiješajte šećer s Vanilin šećerom i umiješajte kroz 1 minutu u smjesu. Nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s Gustinom, Kakaom i Praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto stavite u okrugli kalup za torte i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici i odmah pecite. 

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Odvojite biskvit od kalupa, istresite ga na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

7

Povucite papir za pečenje s biskvita i prerežite ga jednom vodoravno.

8

Nadjev

Stavite mandarine u sito i ostavite ih da se dobro ocijede. Dno od prhkog tijesta stavite na pladanj za torte i premažite marmeladom. Na to stavite donji biskvit, lagano pritisnite. Stavite mandarine na donji biskvit. Pomiješajte Kremifix s vanilin šećerom i istucite čvrsto tučeno vrhnje. Polovicu tučenog vrhnja oprezno razmažite po mandarinama. Na to stavite gornji biskvit, lagano pritisnite i premažite preostalim tučenim vrhnjem. Rub dekorativno ukrasite pomoću noža. Tortu do konzumacije držite na hladnom. 

9

Ukrašavanje

Zečiće ukrasite Šećernim pismom i Šarenim ukrasima za kolače. Tortu pospite pistacijama. Zečiće i čokoladna jaja stavite na tortu prije posluživanja. 

  • Premazane, suhe kekse u obliku zečića može „zalijepiti“ s malo kuvertire.
  • Ako se prhko tijesto lijepi, ostavite ga oko 30 minuta u hladnjaku.