KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta sa zlatnim kapljicama

Kremasti kolač od sira s bezeom za druženje uz kavu..

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta sa zlatnim kapljicama

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

200 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
75 g mekog maslaca ili margarina
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

750 g svježeg kravljeg sira (posnog)
150 g šećera
2 omota Dr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
3 žumanjaka (veličine M)
sok od 1 limuna
500 ml mlijeka
250 ml ulja , npr. suncokretovog

Masa od bjelanjaka:

3 bjelanjaka (veličine M)
100 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto, potom oblikujte kuglu. Izvaljajte dobre 2/3 tijesta na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Postavite obruč kalupa oko toga. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i pecite.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Kalup za torte stavite na rešetku za kolače i ostavite da se podloga ohladi.

3

Nadjev

Mikserom (metlicama) izmiješajte sir sa šećerom i puding prahom da dobijete glatku masu. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte na najmanjoj brzini. Napomena: Masa je vrlo tekuća i prska!

4

Od preostalog tijesta oblikujte valjak, namotajte u oblik puža, položite u kalup te odmotajte uz rub kalupa. Potom izradite oko 5 cm visoki rub. Ulijte nadjev i stavite peći.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

5

Masa od bjelanjaka

Netom prije kraja vremena pečenja mikserom (metlicama) u posudi od bjelanjaka na najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno na najvećoj brzini uspite šećer. Namažite masu od bjelanjaka na vrući kolač i više puta provucite vilicu tako da nastane „mjesečev pejzaž". Kolač ponovno gurnite u pećnicu i ispecite do kraja. Smanjite temperaturu pećnice.

Električna pećnica oko 140 °C

Pećnica na vrući zrak oko 120 °C

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. Kad se kolač ohladi, stvorit će se zlatne kapljice na bezeu.

6

Odvojite i skinite kalup pa kolač premjestite na pladanj za torte.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu