Torta sa zlatnim kapljicama

Kremasti kolač od sira s bezeom za druženje uz kavu..

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta sa zlatnim kapljicama

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

200 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
75 g mekog maslaca ili margarina
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

750 g svježeg kravljeg sira (posnog)
150 g šećera
2 omota Dr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
3 žumanjaka (veličine M)
sok od 1 limuna
500 ml mlijeka
250 ml ulja npr. suncokretovog

Masa od bjelanjaka:

3 bjelanjaka (veličine M)
100 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto, potom oblikujte kuglu. Izvaljajte dobre 2/3 tijesta na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Postavite obruč kalupa oko toga. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i pecite.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Kalup za torte stavite na rešetku za kolače i ostavite da se podloga ohladi.

3

Nadjev

Mikserom (metlicama) izmiješajte sir sa šećerom i puding prahom da dobijete glatku masu. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte na najmanjoj brzini. Napomena: Masa je vrlo tekuća i prska!

4

Od preostalog tijesta oblikujte valjak, namotajte u oblik puža, položite u kalup te odmotajte uz rub kalupa. Potom izradite oko 5 cm visoki rub. Ulijte nadjev i stavite peći.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

5

Masa od bjelanjaka

Netom prije kraja vremena pečenja mikserom (metlicama) u posudi od bjelanjaka na najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno na najvećoj brzini uspite šećer. Namažite masu od bjelanjaka na vrući kolač i više puta provucite vilicu tako da nastane „mjesečev pejzaž". Kolač ponovno gurnite u pećnicu i ispecite do kraja. Smanjite temperaturu pećnice.

Električna pećnica oko 140 °C

Pećnica na vrući zrak oko 120 °C

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. Kad se kolač ohladi, stvorit će se zlatne kapljice na bezeu.

6

Odvojite i skinite kalup pa kolač premjestite na pladanj za torte.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne