Flag

Torta sa svježim sirom i jagodama

oko 16 porcija
Lagano
40
Ova torta je san za sve ljubitelje torte od jagoda! Popularna Philadelphia® torta kombinirana je s jagodama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dno od piškota
200 gpiškota
125 gmaslaca
Krema od jagoda i svježeg sira
500 gjagode
500 gslatkog vrhnja za šlag hladni
4 omotaDr. Oetker Kremfixa
175 gsira Philadelphia®
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
50 mlsoka od limuna (otprilike 4 žlice)
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Na kalup promjera 26 cm stavite papir za pečenje. Operite jagode.

2

Priprema piškota

Piškote stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i dobro ih zgnječite valjkom za tijesto. Odvojite oko 2 žlice mrvica za ukrašavanje. Otopite maslac u malom loncu. Dodajte zdrobljene piškote i dobro promiješajte.  Ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa i pritisnite žlicom da dobijete ravnu podlogu. Stavite u hladnjak.

3

Priprema kreme

Očistite 300 g jagoda, narežite na kockice i rasporedite po podlozi, ostavljajući 2-3 cm ruba. Umutite vrhnje za šlag sa 2 paketa kremfixa u čvrsti šlag. Pomiješajte Philadelphiu® sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i 2 pakiranja kremfixa te umiješajte u prethodno napravljenu kremu. Nadjev od krem ​​sira stavite na podlogu i ravnomjerno rasporedite. Stavite tortu u hladnjak na oko 1 sat.

4

Ukrašavanje torte

Preostale mrvice od piškota posipajte po torti. Preostale jagode prepolovite ili na četvrtine, ovisno o veličini, i njima ukrasite tortu.