Torta sa šljivama i posipom

Ukusna torta sa šljivama i posipom

oko 12 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta sa šljivama i posipom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Tijesto:

1 staklenka kompota od šljiva (ocijeđena masa 385 g)
125 g mekog maslaca ili margarina
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
125 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g sjeckanih badema

Mrvičasto tijesto:

100 g pšeničnog brašna
125 g šećera
1 prstohvat soli
75 g mekog maslaca ili margarina

preparation

Priprema

1

Priprema

Ostavite šljive na cjediljci da se dobro ocijede. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) dobro izmiješajte. Postupno dodajte šećer, Finesse aromu i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Svako jaje miješajte oko 1/2 minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i polovicom badema te u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto rasporedite u kalupu za torte. Pospite preostalim bademima i rasporedite šljive po tijestu.

3

Mrvičasto tijesto

Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (lopaticama) izradite krupne mrvice tijesta. Mrvice pospite po šljivama. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute

Odvojite obruč kalupa za torte i ostavite kolač na dnu kalupa da se ohladi na rešetki za kolače.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne