KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta sa šljivama i posipom

Ukusna torta sa šljivama i posipom

o 12 komada

uspijeva lako 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta sa šljivama i posipom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Tijesto:

1 staklenka kompota od šljiva (ocijeđena masa 385 g)
125 g mekog maslaca ili margarina
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
125 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g sjeckanih badema

Mrvičasto tijesto:

100 g pšeničnog brašna
125 g šećera
1 prstohvat soli
75 g mekog maslaca ili margarina

preparation

Priprema

1

Priprema

Ostavite šljive na cjediljci da se dobro ocijede. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) dobro izmiješajte. Postupno dodajte šećer, Finesse aromu i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Svako jaje miješajte oko 1/2 minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i polovicom badema te u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto rasporedite u kalupu za torte. Pospite preostalim bademima i rasporedite šljive po tijestu.

3

Mrvičasto tijesto

Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (lopaticama) izradite krupne mrvice tijesta. Mrvice pospite po šljivama. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 45 Minute

Odvojite obruč kalupa za torte i ostavite kolač na dnu kalupa da se ohladi na rešetki za kolače.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu