za ovaj recept Torta s motivom božićnog poklona
350 g | šećera u prahu |
600 g | marcipan mase |
Dr. Oetker jestive boje za kolače |
180 g | šećera |
250 g | mekog maslaca |
1 prstohvat | soli |
4 | jaja |
naranče | |
250 g | pšeničnog brašna |
70 g | Dr. Oetker Original Gustina |
2 žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
oko 1 žlica | mljevenog cimeta |
60 g | šećera u prahu |
2 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
naranča | |
1 žličica | mljevenog cimeta |
250 g | sira Mascarpone |
4 dl | vrhnja za šlag |
Dr. Oetker jestive boje za kolače |
300 g | maslaca |
350 g | šećera u prahu |
oko 1 žličica | Dr. Oetker Paste od burbon vanilije |
Za pokrov i ukras umijesite marcipan i šećer u prahu. Pritom mijesite samo tako dugo dok je potrebno. Crvenom bojom za kolače obojite marcipan u nježnu ružičastu boju.
Četvrtinu obojite crvenom bojom za kolače u crvenu boju i od toga izradite mašnicu. U tu svrhu razvaljajte smjesu na debljinu od 5 mm i izrežite dugu traku koja u sredini ima udubljenje i koja se stanjuje prema završecima. Završetke s obje strane preklopite u sredinu i utisnite; ojačajte spoj folijom za čuvanje svježine. Izrežite komad (1,5 x 9 cm) i stavite ga oko sredine mašnice. Ostavite sve da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Preostali marcipan stavite u vrećicu za zamrzavanje kako se ne bi osušio.
Dva okrugla kalupa za torte (promjera 16 cm) namastite i dno kalupa obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Maslac, šećer i sol pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte jaja. Naranče operite vrućom vodom, osušite, koricu ogulite i iscijedite sok. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo, koricu naranče i cimet. Mješavinu brašna i sok od naranče naizmjenično i postupno umiješajte u smjesu s maslacem i miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u oba kalupu i pecite.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Podloge ostavite da se ohlade do kraja. Odvojite obruče i skinite papir za pečenje. Svaku podlogu jednom prerežite po sredini tako da dobijete ukupno 4 podloge.
Naranču operite vrućom vodom, osušite i ogulite koricu. Pomiješajte šećer u prahu, Kremfix, koricu naranče i cimet. Mascarpone mikserom izmiješajte u glatku smjesu i postupno dodajte vrhnje. Čim se smjesa malo stvrdne, usipajte mješavinu sa šećerom u prahu. Nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite s malo kreme. Na to stavite drugu podlogu i također premažite kremom. Stavite i treću podlogu i ponovno je premažite. Na kraju stavite četvrtu podlogu i stavite tortu na hladno.
U međuvremenu maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije miješajte mikserom sve dok ne dobijete bjelkastu, pjenastu smjesu. Tortu premažite kremom s maslacem i stavite je na hladno.
Radnu površinu pospite s malo šećera u prahu i ružičasti marcipan tanko i ravnomjerno razvaljajte.
Prekrijte time tortu i poravnajte pokrov. Odrežite višak marcipana u donjem dijelu torte.
Od crvenog marcipana izrežite dvije trake (oko 40 x 3 cm). Prilijepite ih poput ukrasne vrpce na tortu, po potrebi s malo vode. Izrežite trake za mašne (oko 18 x 3 cm) i nalijepite ih valovito s gornje strane torte.
Već pripremljenu i osušenu mašnicu stavite na to i uklonite foliju za čuvanje svježine.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne