Torta s motivom božićnog poklona

Odlična, jednostavna torta s okusom naranče u božićnom stilu. Iznenadi najmilije jestivim poklončićem.

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 240 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s motivom božićnog poklona

Ukras:

350 g šećera u prahu
600 g marcipan mase
Dr. Oetker jestive boje za kolače

Tijesto:

180 g šećera
250 g mekog maslaca
1 prstohvat soli
4 jaja
naranče
250 g pšeničnog brašna
70 g Dr. Oetker Original Gustina
2 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
oko 1 žlica mljevenog cimeta

Nadjev:

60 g šećera u prahu
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
naranča
1 žličica mljevenog cimeta
250 g sira Mascarpone
4 dl vrhnja za šlag
Dr. Oetker jestive boje za kolače

Krema s maslacem:

300 g maslaca
350 g šećera u prahu
oko 1 žličica Dr. Oetker Paste od burbon vanilije

preparation

Priprema

1

Dekoracija

Za pokrov i ukras umijesite marcipan i šećer u prahu. Pritom mijesite samo tako dugo dok je potrebno. Crvenom bojom za kolače obojite marcipan u nježnu ružičastu boju.
Četvrtinu obojite crvenom bojom za kolače u crvenu boju i od toga izradite mašnicu. U tu svrhu razvaljajte smjesu na debljinu od 5 mm i izrežite dugu traku koja u sredini ima udubljenje i koja se stanjuje prema završecima. Završetke s obje strane preklopite u sredinu i utisnite; ojačajte spoj folijom za čuvanje svježine. Izrežite komad (1,5 x 9 cm) i stavite ga oko sredine mašnice. Ostavite sve da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Preostali marcipan stavite u vrećicu za zamrzavanje kako se ne bi osušio. 


2

Priprema

Dva okrugla kalupa za torte (promjera 16 cm) namastite i dno kalupa obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C


3

Tijesto

Maslac, šećer i sol pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte jaja. Naranče operite vrućom vodom, osušite, koricu ogulite i iscijedite sok. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo, koricu naranče i cimet. Mješavinu brašna i sok od naranče naizmjenično i postupno umiješajte u smjesu s maslacem i miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u oba kalupu i pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Podloge ostavite da se ohlade do kraja. Odvojite obruče i skinite papir za pečenje. Svaku podlogu jednom prerežite po sredini tako da dobijete ukupno 4 podloge.


4

Nadjev

Naranču operite vrućom vodom, osušite i ogulite koricu. Pomiješajte šećer u prahu, Kremfix, koricu naranče i cimet. Mascarpone mikserom izmiješajte u glatku smjesu i postupno dodajte vrhnje. Čim se smjesa malo stvrdne, usipajte mješavinu sa šećerom u prahu. Nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu smjesu.

Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite s malo kreme. Na to stavite drugu podlogu i također premažite kremom. Stavite i treću podlogu i ponovno je premažite. Na kraju stavite četvrtu podlogu i stavite tortu na hladno.


5

Krema s maslacem

U međuvremenu maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije miješajte mikserom sve dok ne dobijete bjelkastu, pjenastu smjesu. Tortu premažite kremom s maslacem i stavite je na hladno.

Radnu površinu pospite s malo šećera u prahu i ružičasti marcipan tanko i ravnomjerno razvaljajte.

Prekrijte time tortu i poravnajte pokrov. Odrežite višak marcipana u donjem dijelu torte. 

Od crvenog marcipana izrežite dvije trake (oko 40 x 3 cm). Prilijepite ih poput ukrasne vrpce na tortu, po potrebi s malo vode. Izrežite trake za mašne (oko 18 x 3 cm) i nalijepite ih valovito s gornje strane torte. 

Već pripremljenu i osušenu mašnicu stavite na to i uklonite foliju za čuvanje svježine. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne