KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta s lisnatim tijestom i jagodama

Mala torta od lisnatog tijesta s kremom od jogurta

8 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s lisnatim tijestom i jagodama

Lisnato tijesto:

1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta (275 g)

Krema od jogurta:

250 g jogurta
70 g šećera u prahu
sok od 1 limuna
1,5 omota Dr. Oetker Kremfix
180 ml tučenog vrhnja za šlag

Za nadjev:

250 g jagoda (narezanih na ploške)

preparation

Priprema

1

Lisnato tijesto

Lisnato tijesto odmotajte, izrežite dva kruga (Ø 18 cm) i stavite na lagano namašćen lim za pečenje. Ostatak tijesta ravno odrežite, narežite na pravokutnike, dijagonalno prepolovite i stavite na lim za pečenje. Lisnato tijesto dobro izbodite vilicom.

2

Lim stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

3

Krema od jogurta

Za kremu pomiješajte jogurt, šećer u prahu, sok od limuna i Kremfix te umiješajte tučeno vrhnje. Polovicu kreme žlicom raspodijelite po jednoj podlozi od lisnatog tijesta i nadjenite s pola jagoda. Na to stavite drugo lisnato tijesto, po njemu raspodijelite preostalu kremu i nadjenite ostatkom jagoda. Tortu ostavite oko pola sata na hladnom.

4

Za nadjev

Prije posluživanja, nadjenite tortu po želji, komadima lisnatog tijesta i jagodama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu