za ovaj recept Torta s likerom od jaja
Papir za pečenje |
malo | masnoće |
100 g | pšeničnog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
oko 2 žlice | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
100 g | Dr. Oetker Lješnjak krokanta |
150 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
150 g | mekog maslaca ili margarina |
3 | jaja (veličine M) |
4 žlice | mlijeka |
50 g | Dr. Oetker Ribane tamne čokolade |
150 ml | likera od jaja |
3 omota | Dr. Oetker Instant Želatine Fix |
400 g | hladnog tučenog vrhnja |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 omot | Dr. Oetker Instant Želatine Fix |
200 ml | likera od jaja |
200 g | hladnog tučenog vrhnja |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 omot | Dr. Oetker Kremfixa |
Dr. Oetker Ribana tamna čokolada |
Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, osim ribane čokolade, i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Kratko umiješajte ribanu čokoladu. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi.
Stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
Liker od jaja stavite u posudu. Dodajte 1 omot Želatine Fix u liker od jaja i metlicom za snijeg miješajte oko 1 minutu. Tučeno vrhnje čvrsto istucite s 2 omota Želatine fix i na kraju dodajte vanilin šećer. Dodajte tučeno vrhnje u liker od jaja i smjesu ravnomjerno rasporedite po biskvitu.
Umiješajte Želatinu fix metlicom za snijeg u liker od jaja i miješajte oko 1 minutu. Liker od jaja izlijte na sredinu torte i okretanjem torte ravnomjerno raspodijelite. Tortu s likerom od jaja stavite u hladnjak najmanje 3 sata, a najbolje tijekom noći.
Tučeno vrhnje čvrsto istucite s vanilin šećerom i Kremfixom i stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku velike zvijezde. Odvojite prsten za torte i skinite ga. Tučenim vrhnjem ukrasite tortu s likerom od jaja i pospite je s malo ribane čokolade.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne