KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta s likerom od jaja

Ova krem torta s likerom od jaja i sočnim biskvitom od čokolade i lješnjaka jednostavna je za pripremu, savršenog je izgleda i okusa

oko 16 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s likerom od jaja

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

Papir za pečenje
malo masnoće

Tijesto "Sve-u-jedan":

100 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
oko 2 žlice Dr. Oetker Kakaa za kolače
100 g Dr. Oetker Lješnjak krokanta
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g mekog maslaca ili margarina
3 jaja (veličine M)
4 žlice mlijeka
50 g Dr. Oetker Ribana tamna čokolada

Tučeno vrhnje s likerom od jaja:

150 ml likera od jaja
3 omota Dr. Oetker Instant Želatine Fix
400 g hladnog tučenog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

Preljev od likera od jaja:

1 omot Dr. Oetker Instant Želatine Fix
200 ml likera od jaja

Za ukrašavanje:

200 g hladnog tučenog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Kremfixa
Dr. Oetker Ribana tamna čokolada

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, osim ribane čokolade, i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Kratko umiješajte ribanu čokoladu. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi. 

3

Stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte. 

4

Tučeno vrhnje s likerom od jaja

Liker od jaja stavite u posudu. Dodajte 1 omot Želatine Fix u liker od jaja i metlicom za snijeg miješajte oko 1 minutu. Tučeno vrhnje čvrsto istucite s 2 omota Želatine fix i na kraju dodajte vanilin šećer. Dodajte tučeno vrhnje u liker od jaja i smjesu ravnomjerno rasporedite po biskvitu. 

5

Preljev od likera od jaja

Umiješajte Želatinu fix metlicom za snijeg u liker od jaja i miješajte oko 1 minutu. Liker od jaja izlijte na sredinu torte i okretanjem torte ravnomjerno raspodijelite. Tortu s likerom od jaja stavite  u hladnjak najmanje 3 sata, a najbolje tijekom noći.

6

Ukrašavanje

Tučeno vrhnje čvrsto istucite s vanilin šećerom i Kremfixom i stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku velike zvijezde. Odvojite prsten za torte i skinite ga. Tučenim vrhnjem ukrasite tortu s likerom od jaja i pospite je s malo ribane čokolade.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu