Torta s kremom od maslaca i karamelom

Sočna čokoladna torta s pekmezom od naranče i kremom od maslaca i karamele u obliku vijenca.

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s kremom od maslaca i karamelom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Krema od maslaca:

1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
300 ml mlijeka
200 g slatkog vrhnja
50 ml Dr. Oetker Desertnog preljeva Toffee
200 g mekog maslaca
1 prstohvat soli

Tijesto:

100 g čokolade za kuhanje
60 ml mlijeka
150 g mekog maslaca ili margarina
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
4 jaja (veličine M)
200 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
150 g milerama

Za premazivanje:

oko 3 žlice maremalade od mandarine ili marmelade od naranče

Za ukrašavanje:

sjeckane pistacije
oko 20 g mliječnih karamel bombona (sjeckani)

preparation

Priprema

1

Priprema

Za izradu kreme od maslaca pomiješajte puding u prahu bez šećera sa 6 žlica mlijeka. Preostalo mlijeko i slatko vrhnje zagrijte u loncu. Potom skuhajte puding prema uputama na omotu. Pri kraju dodajte desertni preljev Toffee. Na vruću površinu pudinga stavite foliju za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Čokoladu grubo nasjeckajte. Zagrijte mlijeko u loncu i otopite u tome čokoladu. Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, sol i Finesse koricu naranče te miješajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute. Pomiješajte brašno s
praškom za pecivo i kakaom te umiješajte kratko na srednjoj brzini. Kratko umiješajte mileram i mješavinu čokolade i mlijeka. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Podlogu izvadite iz kalupa i stavite je na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Povucite papir za pečenje koji se pekao s podlogom i ostavite podlogu da se ohladi.

3

Premazivanje

Okrenite podlogu i vodoravno je prerežite. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite marmeladom od mandarina ili naranče.

4

Krema od maslaca

Maslac u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Umiješajte ohlađeni puding žlicu po žlicu. Pazite pritom da su maslac i puding sobne temperature jer će se krema u protivnom zgrušati. Kremu od maslaca začinite sa soli.

5

Trećinom kreme premažite donju podlogu. Na to stavite gornju podlogu i malo je pritisnite. Tortu tanko premažite s malo kreme od maslaca i stavite 10 minuta na hladno. Oko polovice preostale kreme od maslaca stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili u veliku vrećicu za zamrzavanje. Zarežite vrećicu na vrhu u obliku kljuna na dubinu od približno 1 cm (slika 1). Tortu tanko premažite preostalom kremom od maslaca. S gornje strane torte u obliku vijenca izradite listiće (slika 2). Tortu stavite u hladnjak, najmanje 2 sata, a najbolje tijekom noći.

6

Ukrašavanje

Tortu neposredno prije posluživanja ukrasite pistacijama i karamelom.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne