Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin. U zdjeli dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke te mješavinu mlijeka i masnoće. Sve zajedno mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini mijesite oko 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu da se diže sve dok se vidno ne poveća.
Bundevu narežite na ploške, uklonite koštice, ogulite i potom narežite na komade veličine 2 x 2 cm. Kuhajte komade bundeve sa sokom od mrkve u loncu bez poklopca oko 15 minuta na jakoj vatri. Kadulju operite i listove sitno narežite. Smjesu od bundeve, slatkog vrhnja, gustin, jaja i žumanjke pomoću štapnog miksera izradite u glatki pire. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Umiješajte bundevine koštice i kadulju.
Namastite kalup. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini dobro promijesite i stavite u kalup. Pobrašnjenim rukama pritisnite i poravnajte tijesto te ga na rubu pritisnite i povucite 4 cm prema gore. Nadjev raspodijelite po tijestu i ostavite pokriveno da odstoji oko 15 minuta na toplom mjestu. Potom stavite kalup u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Kolač od bundeve najbolje je poslužiti topao.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači