za ovaj recept Torta s jagodama i kremom od kakaa
malo | masnoće |
papir za pečenje |
1 pakiranje | Dr. Oetker Brownies |
3 | jaja (veličina M) |
50 ml | vode |
100 ml | ulja (npr. suncokretovo ulje) |
6 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
50 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
70 g | šećera (smeđeg) |
200 ml | mlijeka |
500 g | jagoda |
100 ml | likera od jaja |
300 g | slatkog vrhnja za šlag (hladnog) |
40 g | šećera (smeđeg) |
Kalup za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:
Električna pećnica oko 160 °C
Pećnica na vrući zrak oko 140 °C
Uspite mješavinu za kolač u posudu, dodajte jaja, ulje i vodu. Pjenjačom sve dobro izmiješajte da dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup i stavite ga u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Uklonite obruč kalupa i istresite pečeno tijesto na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za torte i ostavite da se kolač ohladi.
Želatinu namočite prema uputama na omotu. Pomiješajte kakao sa šećerom i mlijekom u loncu i zakuhajte, stalno miješajući. Maknite lonac sa štednjaka, želatinu lagano istisnite i miješajući otopite u smjesi. Sve zajedno stavite da se ohladi i povremeno promiješajte. U međuvremenu operite i očistite jagode te ih prepolovite po dužini.
Umiješajte liker od jaja u ohlađenu kakao smjesu. Istucite vrhnje za šlag i umiješajte ga. Papir za pečenje uklonite s kolača. Okrenite kolač i prerežite ga na 2 dijela. Donji sloj stavite na pladanj za torte, namjestite prsten za torte oko njega i premažite s 2 žlice nadjeva.
Jagode gusto poredane utisnite u kremu uz prsten tako da je razrezana površina okrenuta prema van. Ostale jagode raspodijelite po kremi s razrezanom površinom prema dolje. Dodajte ostatak kreme i poravnajte. Gornji sloj kolača razmrvite u posudi i pomiješajte s ribanom čokoladom (iz mješavine za kolač). Raspodijelite po torti i lagano pritisnite. Tortu najmanje 2 sata ostavite u hladnjaku.
Podlogu ili dasku obložite papirom za pečenje. Šećer karamelizirajte u malom loncu na srednjoj temperaturi sve dok ne postane svijetlo smeđi i drvenom žlicom ili špatulom razmažite u tankom sloju po papiru. Karamel ostavite da se ohladi.
Prsten za torte pažljivo odvojite nožem i uklonite. Karamel izmrvite koristeći papir za pečenje i neposredno prije posluživanja raspodijelite po torti.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne