Flag

Torta s bijelom čokoladom i jagodama

oko 16 komada
Lagano
40
Crveno bijeli san s kremom od bijele čokolade i slatkim jagodama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
4 komjaja (veličine M)
120 gšećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
120 gglatkog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
150 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada (sitno narezati)
120 gvrućeg maslaca
Krema od bijele čokolade
500 mlhladnog tučenog vrhnja
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
100 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
Nadjev
150 gjagode (sitno narezanih)
Za posipanje i ukrašavanje
malobijele čokolade (sitno naribane)
nekolikojagode (prelivene bijelom čokoladom)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema biskvita

Jaja sa šećerom, soli, koricom limuna i vanilin šećerom pjenasto izmiješajte mikserom (metlicama). Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, prosijte preko smjese  te zajedno s bademima i čokoladom umiješajte kuhačom. Kratko umiješajte maslac. Stavite smjesu u namašćen, pobrašnjen kalup za kolač (25 x 25 cm) i poravnajte je.

2

Pečenje

Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice. 

Električna pećnica: 180 ºC
Pećnica na vrući zrak: 160 ºC
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
 
Ohlađenu tortu prerežite  

3

Krema od bijele čokolade

Tučeno vrhnje istucite s kremfixom, ali ne prečvrsto. Malo tučenog vrhnja pomiješajte s čokoladom, rastopite na laganoj vatri zatim rashlađeno umiješajte u preostalu smjesu. Polovicom tučenog vrhnja premažite podlogu i po tome raspodijelite jagode. Na to stavite drugu podlogu i oprezno pritisnite. Tortu premažite ostatkom kreme. 

4

Ukrasite naribanom čokoladom i jagodama te do posluživanja držite na hladnom.