Flag

Torta od svježeg sira s malinama

oko 12 komada
Lagano
40
Ova kremasta torta bez pečenja sa svježim sirom, malinama i hrskavom podlogom od čokolade iznimno je ukusna.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za kalup za torte (Ø 26 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Podloga
150 gtamne čokolade
oko 45 grižinih vafla
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
Krema od sira
250 gduboko zamrznutih malina
6 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
100 gšećera
600 gsvježeg krem sira
300 gjogurta
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Za ukrašavanje
nekolikomalina
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Priprema

Pladanj za torte obložite listom papira za pečenje i na to stavite zatvoren obruč za torte. Ostavite maline da se otope u posudi. 

2

Podloga

Strugačem za povrće od čokolade naribajte 1 veću žlicu čokolade i ostavite ju sa strane. Preostalu kuvertiru usitnite i otopite na pari na niskoj temperaturi. Rižine vafle sitno narežite, dobro pomiješajte s ribanom koricom i kuvertirom. Smjesu raspodijelite po kalupu i utisnite kao podlogu. Do nastavka pripreme držite podlogu u hladnjaku.
 

3

Krema

Listiće želatine namočite na 5 minuta u hladnoj vodi (listiće želatine pojedinačno stavljajte u vodu). Pomiješajte maline s polovicom šećera. Svježi kremasti sir s jogurtom, preostalim šećerom i vanilin šećerom izmiješajte u glatku smjesu. Želatinu lagano istisnite i miješajući zagrijavajte sve dok se želatina u potpunosti ne otopi. Najprije sa želatinom pomiješajte 4 žlice smjese svježeg sira, a potom pomiješajte ostatak želatine sa smjesom od svježeg sira. 

4

Polovicom kreme premažite hrskavo dno. Preostalu kremu pomiješajte s malinama, žlicu po žlicu kreme dodajte na svijetlu kremu i razmažite. Stavite tortu najmanje 3 sata u hladnjak. 

5

Ukrašavanje

Lopaticom za torte odvojite papir za pečenje i skinite ga. Obruč kalupa za torte odvojite kuhinjskim nožem i skinite ga. Tortu ukrasite čokoladom i probranim malinama.