KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od svježeg krem sira s jagodama

Osvježavajuća torta s jagodama i svježim kremastim sirom

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od svježeg krem sira s jagodama

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

Hrskava podloga:

60 g maslaca
100 g keksa Amaretti (talijanski keksi od badema)
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni

Nadjev:

150 g bijele čokolade
600 g svježeg krem sira
130 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 razom puna žlica Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
2 jaja (veličine M)
150 g voćnog namaza od jagoda

Preljev:

400 g kiselog vrhnja
35 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

Ukrašavanje:

nešto jagoda

preparation

Priprema

1

Hrskava podloga

Rastopite maslac. Kekse Amarettini stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite te potom usitnite valjkom za tijesto. Kekse Amarettini i bademe umiješajte u maslac. Smjesu žlicom ravnomjerno raspodijelite po kalupu za torte i lagano pritisnite tako da dobijete ravno dno. Do nastavka pripreme stavite na hladno. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

2

Nadjev

Bijelu čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na vodenoj pari na niskoj temperaturi. Kremasti sir u posudi mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Postupno dodajte najprije šećer i vanilin šećer, a potom postepeno gustin i jaja. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu.

3

2/3 smjese stavite na podlogu u kalupu za torte. Po tome oprezno raspodijelite voćni namaz, ostavljajući slobodan rub od 4 cm. Preko toga stavite preostalu smjesu. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 45 Minuta

4

Preljev

Oprezno izvadite tortu iz pećnice, stavite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se hladi 20 minuta. Pomiješajte kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer te raspodijelite po površini torte. Zatim nastavite peći tortu.

Vrijeme pečenja: oko 5 Minuta

Kalup s tortom ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

5

Ukrašavanje

Izvadite tortu iz kalupa. Prije posluživanja ukrasite svježim jagodama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu