KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od kokosa i vanilije

Ukusna torta s kokosom i vanilijom

oko 14 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od kokosa i vanilije

Kalup za torte (Ø 26 cm):

Tijesto:

200 g jako mekanog maslaca
180 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
3 jaja
6 žlice mlijeka
200 g brašna
½ omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g čokolade za kuhanje (omekšale)
40 g kokosovog brašna (grubo mljeveno)

Za prskanje:

malo likera od jaja
malo mlijeka

Nadjev:

3 dl mlijeka
2 omota Dr. Oetker Šlag pjena Klasik
50 g kokosovog brašna (grubo mljeveno)

Za premaz:

2 ½ dl vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer

Za ukrašavanje:

malo ribanog kokosa (poprženog)

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno okruglog kalupa za torte Ø 26 cm obložite papirom za pečenje, a rubove namastite. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja

2

Tijesto

Pjenasto umutite maslac, šećer u prahu, sol, naribanu koricu limuna i vanilin šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, zatim kratko umiješajte i mlijeko. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte smjesi. Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte omekšalu čokoladu za kuhanje, a u drugi ribani kokos. Oba tijesta punite naizmjence u pripremljeni kalup, malo promiješajte vilicom i zagladite. Zatim pecite u donjoj razini pećnice oko 40 minuta.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

Pečen biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.

3

Za prskanje

Pomiješajte malo likera od jaja i malo mlijeka i time poprskajte oba biskvita.

4

Nadjev

Mlijeko i šlag pjenu istucite prema uputama na pakiranju. U to dodajte ribani kokos i time punite tortu.

5

Premaz

Vrhnje za šlag, aromu vanilije i vanilin šećer dobro umutite dok ne dobijete čvrstu smjesu te premažite tortu.

6

Ukrašavanje

Pospite malo ribanog kokosa po premazu i ukrasite rubove torte.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu