Torta od kokosa i vanilije

Ukusna torta s kokosom i vanilijom

oko 14 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od kokosa i vanilije

Kalup za torte (Ø 26 cm):

Tijesto:

200 g jako mekanog maslaca
180 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
3 jaja
6 žlice mlijeka
200 g brašna
½ omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g čokolade za kuhanje (omekšale)
40 g kokosovog brašna (grubo mljeveno)

Za prskanje:

malo likera od jaja
malo mlijeka

Nadjev:

3 dl mlijeka
2 omota Dr. Oetker Šlag pjene Klasik
50 g kokosovog brašna (grubo mljeveno)

Za premaz:

2 ½ dl vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

Za ukrašavanje:

malo ribanog kokosa (poprženog)

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno okruglog kalupa za torte Ø 26 cm obložite papirom za pečenje, a rubove namastite. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja

2

Tijesto

Pjenasto umutite maslac, šećer u prahu, sol, naribanu koricu limuna i vanilin šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, zatim kratko umiješajte i mlijeko. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte smjesi. Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte omekšalu čokoladu za kuhanje, a u drugi ribani kokos. Oba tijesta punite naizmjence u pripremljeni kalup, malo promiješajte vilicom i zagladite. Zatim pecite u donjoj razini pećnice oko 40 minuta.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Pečen biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.

3

Za prskanje

Pomiješajte malo likera od jaja i malo mlijeka i time poprskajte oba biskvita.

4

Nadjev

Mlijeko i šlag pjenu istucite prema uputama na pakiranju. U to dodajte ribani kokos i time punite tortu.

5

Premaz

Vrhnje za šlag, aromu vanilije i vanilin šećer dobro umutite dok ne dobijete čvrstu smjesu te premažite tortu.

6

Ukrašavanje

Pospite malo ribanog kokosa po premazu i ukrasite rubove torte.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne