Flag

Torta od kokosa i vanilije

oko 14 komada
Lagano
80
Ukusna torta s kokosom i vanilijom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu do posluživanja ostavite na hladnom.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
200 gjako mekanog maslaca
180 gšećera u prahu
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
3jaja
6 žlicemlijeka
200 gbrašna
½ omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gčokolade za kuhanje (omekšale)
40 gkokosovog brašna (grubo mljeveno)
Za prskanje
malolikera od jaja
malomlijeka
Nadjev
3 dlmlijeka
2 omotaDr. Oetker Šlag pjene Klasik
50 gkokosovog brašna (grubo mljeveno)
Za premaz
2 ½ dlvrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Za ukrašavanje
maloribanog kokosa (poprženog)
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Dno okruglog kalupa za torte Ø 26 cm obložite papirom za pečenje, a rubove namastite. Prethodno zagrijte pećnicu:

Vrijeme pečenja

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Pjenasto umutite maslac, šećer u prahu, sol, naribanu koricu limuna i vanilin šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, zatim kratko umiješajte i mlijeko. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte smjesi. Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte omekšalu čokoladu za kuhanje, a u drugi ribani kokos. Oba tijesta punite naizmjence u pripremljeni kalup, malo promiješajte vilicom i zagladite. Zatim pecite u donjoj razini pećnice oko 40 minuta.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 170 °C


Pečen biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.

3

Za prskanje

Pomiješajte malo likera od jaja i malo mlijeka i time poprskajte oba biskvita.

4

Nadjev

Mlijeko i šlag pjenu istucite prema uputama na pakiranju. U to dodajte ribani kokos i time punite tortu.

5

Premaz

Vrhnje za šlag, aromu vanilije i vanilin šećer dobro umutite dok ne dobijete čvrstu smjesu te premažite tortu.

6

Ukrašavanje

Pospite malo ribanog kokosa po premazu i ukrasite rubove torte.

  • Tortu do posluživanja ostavite na hladnom.