Torta jednorog

Čarobna torta iz bajke!

oko 12 - 16 komada

dosta zahtjevno 120 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta jednorog

Priprema:

1 pakiranje Dr. Oetker Fondant šećerna masa bijela (500 g)
oko 100 g Dr. Oetker Original Gustina (ili šećera u prahu)

Biskvit:

8 jaja (sobne temperature)
400 g maslaca ili margarina (omekšalog)
300 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
300 g brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g čokolade u prahu

Nadjev:

250 g maslaca ili margarina (mekog)
70 g šećera u prahu
100 g sira Mascarpone
50 g malina
1 omot Dr. Oetker Želatine u listićima (4 listića)

Dekoracija:

400 g maslaca ili margarina (mekog)
100 g šećera u prahu
nešto arome vanilije (nekoliko kapi tekuće arome)
1 tuba Dr. Oetker Crvena boja za kolače
1 tuba Dr. Oetker Žuta boja za kolače
1 tuba Dr. Oetker Plava boja za kolače
125 g tamne čokolade
1 omot Dr. Oetker Dekor mix perle soft

preparation

Priprema

1

4 jednokratne štrcaljke s 3 različita nastavka, drveni štapići i čačkalice.

2

Priprema

Rog i uši trebalo bi pripremiti barem jedan dan ranije!

Pomiješajte bijeli fondant s gustinom, umiješajte mekano tijesto i oblikujte u dugi valjak. Odvojite manji komad za uši. Prepolovite valjak fondanta. Oba valjka moraju na jednom kraju biti malo tanja. Počevši s debljim krajem uvrnite valjke poput užeta. Tanki završeci predstavljaju vrh roga. Oprezno nataknite na drveni štapić i ostavite da se suši po mogućnosti u okomitom položaju.

Za uši razvaljajte ostatak fondanta i izrežite oštrim nožem 2 oblika suze. Stavite ih na izbočeni dio žlice tako da postanu zaobljene. Potom ih ostavite da se osuše.

3

Priprema za pečenje

Dno dvaju okruglih kalupa (Ø 18 cm) premažite uljem. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

4

Bisvit

Mikserom pjenasto istucite jaja i ostavite ih sa strane. U drugoj posudi pjenasto izmiješajte margarin ili maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno dodajte smjesu od jaja i nastavite miješati dok ne dobijete mekanu i glatku smjesu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu te sve prospite u smjesu. Kratko promiješajte tako da dobijete glatko tijesto. Stavite tijesto u dva okrugla kalupa.

Savjet: Kako biste dobili visok, ravan biskvit, smjesu razmažite od sredine kalupa prema gornjem rubu kalupa tako da u sredini tijesta nastane udubljenje. Pečenjem se to udubljenje izravnava tako da je tijesto ravno. Obruč kalupa za torte NE TREBA prethodno namastiti!

5

Pečenje

Pecite na sredini prethodno zagrijane pećnice oko 45 minuta.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: 45 Minuta

Nakon pečenja ostavite biskvit da se kratko ohladi, oprezno odvojite od kalupa i stavite na rešetku za kolače. Ostavite da se u potpunosti ohladi. Svaki biskvit prerežite na 3 dijela, tako da ukupno dobijete šest tankih biskvita.

6

Nadjev

Maslac pjenasto izmiješajte dok smjesa ne postane bijela i mekana. Dodajte šećer u prahu te ga miješajte na najvećoj brzini dok se u potpunosti ne poveže s maslacem i otopi. Umiješajte sir Mascarpone i maline. Pripremite želatinu prema uputama na omotu i umiješajte u smjesu. Ostavite kratko da odstoji dok se smjesa ne počne stvrdnjavati. Stavite smjesu u štrcaljku, odrežite vrh štrcaljke i nadjev kružno istisnite na biskvit. Ponovite postupak s preostalom smjesom i biskvitnim podlogama. Završite po mogućnosti s ravnim biskvitom. Stavite tortu na hladno dok nadjev ne postane čvrst i stabilan.

7

Ukrašavanje

Pjenasto izmiješajte maslac mikserom sve dok smjesa ne postane bijela i mekana. Dodajte šećer u prahu i još jednom na najvećoj brzini miješajte dok se šećer u prahu u potpunosti ne poveže s maslacem i stopi.

Umiješajte tekuću aromu vanilije. Kremu s maslacem najprije podijelite u dvije posude. U jednu polovicu dodajte žutu i plavu jestivu boju kako bi postigli željenu nijansu boje mente.

Drugu polovicu raspodijelite u tri posude. Jednu smjesu ostavite bijelu, u drugu smjesu dodajte crvenu boju tako da dobijete željenu nijansu ružičaste, a u treću smjesu dodajte crvenu i plavu kako bi postigli ljubičastu nijansu. Ostavite sa strane.

Tortu u cijelosti premažite kremom od maslaca u boji mente. Ostavite kratko da odstoji na hladnom.

Potom u vodenoj kupelji otopite čokoladu i po želji dodajte 1 žličicu ulja kako bi postigli finu tekuću teksturu glazure. Glazuru nanesite na polovicu gornjeg ruba torte i pustite da se u kapljicama slijeva niz tortu. Pomoću drvenog štapića izradite od čokoladne glazure dva oka na prednjoj strani torte.

Obojene kreme od maslaca stavite u 3 štrcaljke s različitim nastavcima i izradite šarene rozete različitih veličina tako da izgledaju poput grive. Tortu po želji ukrasite dekor perlicama. Ostavite da stoji na hladnom.

Tortu oko pola sata prije konzumacije izvadite iz hladnjaka tako da krema od maslaca malo omekša. Utaknite rog i uši u tortu i poslužite.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne