Flag

Tiramisu s malinama

oko 8 porcije
Lagano
40
Recept za ukusan tiramisu s malinama, s kremom od sira mascarpone i svježim malinama, brzo i jednostavno se priprema.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
kalup za nabujak

Sastojci

Sastojci
oko 400 gmalina
200 gkeksa cantuccini
Za namakanje
50 mlespressa (jakog)
2 žliceAmaretta (likera od badema)
Krema
350 mlmlijeka
1 pakiranjeDr. Oetker Tiramisu kreme
250 gsira Mascarpone
Za posipanje
oko 1 žlicaDr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Tiramisu kreme
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Maline proberite; ostavite nekoliko sa strane za ukrašavanje. Kekse cantuccini stavite u kalup za nabujak. Pomiješajte espresso s likerom od badema i natopite kekse. 

2

Krema

Posudu isperite vrućom vodom. Hladno mlijeko stavite u posudu. Dodajte sadržaj vrećice i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najnižoj brzini. Potom miješajte 3 minute na najvišoj brzini te umiješajte mascarpone. Polovicu tiramisu kreme ravnomjerno premažite po keksima. Raspodijelite po tome maline i premažite preostalom tiramisu kremom. Ostavite tiramisu s malinama najmanje sat vremena u hladnjaku. 

3

Ukrašavanje

Prije posluživanja pospite tiramisu kakaom i ukrasite preostalim malinama.