Srca s jabukama

Slatka srca punjena jabukama i lješnjacima

oko 20 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Srca s jabukama

Dizano tijesto:

500 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 jaje (veličine M)
250 ml mlijeka (mlakog)
80 g mekog maslaca

Punjenje od jabuka i lješnjaka:

40 g šećera
sok od 1 limuna
40 ml soka od jabuke
400 g jabuka (oguljene, bez koštica narezane na kockice)
1 pakiranje gotovog nadjeva od lješnjaka (250 g)
50 g krušnih mrvica
1 jaje (veličine M)

Za premazivanje:

3 žlice marmelade od marelica
2 žlice soka od naranči

Glazura od naranče:

150 g šećera u prahu
5 žlice soka od naranči
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Za tijesto prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama za tijesto) izradite tijesto. Ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu, sve dok se tijesto ne udvostruči.

2

Tijesto nakon dizanja izlupajte (spljoštite i preklopite s lijeva i desna prema sredini). Razvaljajte ga na radnoj površini posutoj brašnom u obliku pravokutnika (38 x 45 cm).

3

Punjenje od jabuka i lješnjaka

Za punjenje otopite šećer u neprianjajućoj tavi miješajući sve dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Dodajte sok od limuna i jabuka i miješajte tako dugo dok se karamela ne otopi. Dodajte jabuke i malo propirjajte. Maknite sa štednjaka i umiješajte ostale sastojke. Raspodijelite punjenje po tijestu. Namotajte tijesto i narežite ga na 20 ploški. Tijesto na mjestu spoja zarežite oko 1 cm duboko. Položite ploške vodoravno na namašćen lim za pečenje. Ploške na limu oblikujte u srca i ostavite pokriveno da se diže oko 10 minuta.

Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

4

Za premazivanje

Zakuhajte marmeladu i sok od naranče i premažite još vruća srca s jabukama.

5

Glazura od naranče

Za glazuru pomiješajte sastojke i premažite srca s jabukama.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne