KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Srca s jabukama

Slatka srca punjena jabukama i lješnjacima

o 20 komada

uspijeva lako 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Srca s jabukama

Dizano tijesto:

500 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 jaje (veličine M)
250 ml mlijeka (mlakog)
80 g mekog maslaca

Punjenje od jabuka i lješnjaka:

40 g šećera
sok od 1 limuna
40 ml soka od jabuke
400 g jabuke (oguljene, bez koštica narezane na kockice)
1 pakiranje gotovog nadjeva od lješnjaka (250 g)
50 g krušnih mrvica
1 jaje (veličine M)

Za premazivanje:

3 žlice marmelade od marelica
2 žlice soka od naranči

Glazura od naranče:

150 g šećera u prahu
5 žlice soka od naranči
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Za tijesto prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama za tijesto) izradite tijesto. Ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu, sve dok se tijesto ne udvostruči.

2

Tijesto nakon dizanja izlupajte (spljoštite i preklopite s lijeva i desna prema sredini). Razvaljajte ga na radnoj površini posutoj brašnom u obliku pravokutnika (38 x 45 cm).

3

Punjenje od jabuka i lješnjaka

Za punjenje otopite šećer u neprianjajućoj tavi miješajući sve dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Dodajte sok od limuna i jabuka i miješajte tako dugo dok se karamela ne otopi. Dodajte jabuke i malo propirjajte. Maknite sa štednjaka i umiješajte ostale sastojke. Raspodijelite punjenje po tijestu. Namotajte tijesto i narežite ga na 20 ploški. Tijesto na mjestu spoja zarežite oko 1 cm duboko. Položite ploške vodoravno na namašćen lim za pečenje. Ploške na limu oblikujte u srca i ostavite pokriveno da se diže oko 10 minuta.

Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Vrijeme pečenja: o 15 Minute

4

Za premazivanje

Zakuhajte marmeladu i sok od naranče i premažite još vruća srca s jabukama.

5

Glazura od naranče

Za glazuru pomiješajte sastojke i premažite srca s jabukama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu