KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Srca s bademima i marelicama

Kolačići od dizanog tijesta s marelicama i bademima

oko 8 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Srca s bademima i marelicama

Za lim:

papir za pečenje

Za posipanje:

50 g Dr. Oetker Badem listići

Nadjev:

400 g marelica
200 g Dr. Oetker Marcipan masa
125 g svježeg posnog sira

Dizano tijesto:

375 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Garant za dizano tijesto
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
125 g mekog maslaca ili margarina
125 g svježeg posnog sira
1 jaje (veličine M)

Za aprikotiranje:

2 žlice džema od marelica

preparation

Priprema

1

Priprema

U obloženoj tavi prepržite bademe na slaboj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Ostavite ih da se ohlade na tanjuru. Marelice operite, prepolovite i otkoštite. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Nadjev

Sirovi marcipan narežite na komadiće i stavite u posudu. Dodajte svježi kravlji sir i sve izmiješajte mikserom (metlicama).

3

Dizano tijesto

U posudi pažljivo izmiješajte brašno s Garantom za dizano tijesto. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) u otprilike 2 min. od svega izradite glatko tijesto. Od tijesta, na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči, oblikujte valjak koji ćete izvaljati na debljinu od 1 cm. Pomoću kalupa za srca (Ø 10 cm) izrežite srca i položite ih na lim. Kremu ravnomjerno raspodijelite po njima, pri tome ostavljajući slobodan rub od gotovo 1 cm. Položite na kremu polovice marelica sa zaobljenom stranicom prema gore i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

4

Aprikotiranje

Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače. Džem od marelica protisnite kroz sito, stavite u lončić i kratko zakuhajte. Premažite srca vrućim džemom, pospite bademima i ostavite da se ohlade.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu