KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Sočno srce s marelicama i rižom na mlijeku

Riža na mlijeku u sočnom dizanom tijestu s marelicama

o 30 komada

uspijeva lako 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočno srce s marelicama i rižom na mlijeku

Za lim za kolače:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

200 ml mlijeka
50 g maslaca ili margarina
500 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 žlica šećera
1 jaje (vel. M)
1 žličica soli

Nadjev:

1 limenka polovica marelica (ocijeđena masa 480 g)
300 ml mlijeka
1 omot Dr. Oetker Riža na mlijeku klasik
250 g svježeg posnog sira
50 g šećera

Osim toga:

1 žlica mlijeka
2 žlice Dr. Oetker Badem listići

Za ukrašavanje:

100 g šećera u prahu
o 1 žlica vode
Dr. Oetker Čokoladna srca

preparation

Priprema

1

Priprema

Za dizano tijesto u malom loncu zagrijte mlijeko i u njemu otopite masnoću. Marelice za nadjev ostavite na cjediljci da se ocijede.

2

Tijesto

Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke kao i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj brzini, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite na toplom dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

3

Nadjev

Marelice narežite na komade. U loncu zakipite mlijeko, maknite s vatre i umiješajte Rižu na mlijeku. Potom umiješajte sir, marelice i šećer. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči kratko premijesite i prepolovite. Svaku polovicu na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči izvaljajte u obliku pravokutnika veličine 40 x 20 cm. Rasporedite polovicu nadjeva na svaki pravokutnik, pri tome ostavite slobodan rub od 1 cm. Tijesto namotajte po duljini. Valjke od tijesta sa završetkom prema dolje položite na lim. Od oba valjka oblikujte srca, pri tome stisnite krajeve tijesta. Tijesto premažite mlijekom i pospite listićima badema. Škarama zarežite 1 cm duboke proreze. Ostavite srce na toplome da se oko 15 min. diže, potom ispecite.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 25 Minute

Srce zajedno s papirom povucite s lima i ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Šećer u prahu pomiješajte s vodom da dobijete gusti preljev. Preljevom poprskajte još toplo srce. Ukrasite čokoladnim srcima i ostavite da se preljev stvrdne.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu