KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Složenac s tortellonima i parmskim pršutom

Sa svježim cherry rajčicama i ružmarinom

oko 4 porcije

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Složenac s tortellonima i parmskim pršutom

Umak:

1 ljutika
oko 3 grančice ružmarina
2 žlice maslinovog ulja
1 čaša po 200 ml milerama (150 g)
1 žlica Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1 limenka sjeckanih rajčica
sol
svježe mljeveni papar
kajenski papar
šećer

Sastojci:

500 g tortelona (svježih)
sol
300 g cherry rajčica
70 g pršuta (npr. parmskog)
100 g mozzarelle (naribane)

preparation

Priprema

1

Pripremite

Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

2

Umak

Ogulite ljutiku i narežite je na kockice. Ružmarin operite i nasjeckajte. U loncu zagrijte maslinovo ulje. Propirjajte ljutiku. Dodajte ružmarin i kratko prepržite. Mileram izmiješajte s Gustinom i zajedno sa sjeckanom rajčicom dodajte u lonac. Začinite prema ukusu. Ulije otprilike 2/3 umaka u kalup za pitu ili složenac.

3

Postupak

Tortellone prema uputi na pakiranju skuhajte u slanoj vodi, stavite ih na umak. Operite cherry rajčice, prepolovite ih vodoravno. Parmski pršut narežite na trakice. Rasporedite rajčice i pršut po tortellonima. Izlijte preostali umak preko toga i pospite mozzarellom. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta