Sladoled od browniesa i karamelom

Sladoled od čokolade s komadićima browniesa i mekanih karamela

oko 4 porcije

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sladoled od browniesa i karamelom

Brownies tijesto:

1 pakiranje Dr. Oetker Brownies
3 jaja
50 ml vode
100 g maslaca ili margarina (omekšalog)

Sladoled:

75 g mliječnih karamel bombona (oko 6 komada)
250 ml mlijeka (hladnog)
1 pakiranje Dr. Oetker Ledenog deserta s okusom čokolade

preparation

Priprema

1

Brownies tijesto

Mješavinu za kolač stavite u zdjelu, dodajte jaja, vodu, ulje i naribanu čokoladu (priložena u mješavini za kolač). Pjenjačom izradite glatko tijesto. Tijesto stavite u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Električna pećnica 160 °C

Pećnica na vrući zrak 140 °C

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Od ohlađenog browniesa izrežite oblike srca po želji (Ø oko 7 cm) i izmrvite ostatak kolača. Srca do posluživanja čuvajte u zatvorenoj posudi na hladnom mjestu.

2

Sladoled

Hladno mlijeko stavite u posudu. Dodajte pakiranje ledenog deserta u prahu i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najnižoj brzini. Potom miješajte 3 minute na najvećoj brzini. Dodajte mrvice browniesa i nasjeckane karamele. Stavite kremu u posudu prikladnu za duboko zamrzavanje, poklopite i ostavite najmanje 4 sata na temperaturi od -18 °C.

3

Ukrašavanje

Sladoled prije posluživanja stavite da odstoji oko 10 minuta na sobnoj temperaturi. Stavite po jedno srce od browniesa na tanjur i poslužite uz kuglicu sladoleda.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne