KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Šareni blagdanski medenjaci

Šarenilo na vašem stolu

oko 65 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Šareni blagdanski medenjaci

Za lim:

papir za pečenje

Tijesto za medenjake:

250 g meda
100 g šećera od trske
150 g maslaca ili margarina
50 g Dr. Oetker Kandirana korica naranče
500 g brašna
1 omot Dr. Oetker Praška za pecivo za kekse
1 jaje (veličine M)
10 g Dr. Oetker Kakao za kolače
1 omot Dr. Oetker Tradicionalni dodaci za medenjake
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče

Za ukrašavanje:

100 g tamne čokolade
1 žlica ulja
1 pakiranje Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
malo Dr. Oetker Dekor mix zvjezdica
malo Dr. Oetker Dekor zlatne perle soft
malo Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft

preparation

Priprema

1

Priprema

U loncu uz stalno miješanje na umjerenoj vatri zagrijavajte (ali ne kuhajte!) med, šećer i maslac ili margarin dok se sve ne rastopi. Ostavite masu da se ohladi.

2

Postupak

Kandiranu narančinu koricu nasjeckajte. U posudi izmiješajte brašno s 1 žličicom Praška za pecivo za kekse i dodajte ostale sastojke. Ulijte ohlađenu masu s medom i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto prekrijte i preko noći držite na hladnom. Prije nego što ćete ga razvaljati tijesto oko 30 min. držite na sobnoj temperaturi. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči u porcijama još jednom premijesite i izvaljajte oko 1/2 cm debelo. Izrežite medenjake raznih oblika, položite ih na lim i ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Medenjake zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Rastopite čokoladu sa žlicom ulja na vodenoj kupelji. Medenjake po želji ukrasite čokoladnom glazurom, šećernim pismom i raznim dekorima za kolače te ostavite da se stvrdne.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu