Flag

Roščići s nugatom

oko 64 komada
Lagano
40
Slatki mali roščići s punjenjem od nugat kreme i posipom od orašastih plodova
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Prhko tijesto
300 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
150 gmilerama
100 gmekog maslaca
50 gDr. Oetker Badema mljevenih (prženi)
Nadjev
150 gnugat kreme od lješnjaka
Osim toga
malovode
oko 50 gDr. Oetker Badema mljevenih
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih (prženi)
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Podijelite tijesto na približno 8 jednakih porcija i oblikujte svaki komad u kuglu.

3

Oblikovanje roščića

Picture - roščići s nugatom 2

Svaki komad tijesta spljoštite, razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u krugove (promjera oko 15 cm) i podijelite na 8 komada u obliku torte (sl. 1). Širu stranu premažite nugatom (sl. 2) i namotajte tijesto prema vrhu. Gornju stranu roščića premažite s malo vode i uvaljajte u lješnjake. Stavite na lim za pečenje i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Picture - roščići s nugatom 3

Roščiće  s nugatom s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.
 

4

Ukrašavanje

Roščiće s nugatom pospite šećerom u prahu.