Rolada od jabuke i buče

Ova lagana biskvitna rolada s bučom u tijestu i ukusnim nadjevom od jabuka i vrhnja fantastičnog je okusa.

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Rolada od jabuke i buče

Za lim za pečenje (40x30):

Papir za pečenje
malo masnoće

Pire od buče:

150 g buče
3 žlice vode

Nadjev od jabuka:

600 g jabuka
180 ml soka od jabuke
1 omot Dr. Oetker Vanilija umak bez kuhanja
3 žlice šećera

Biskvit:

3 jaja (veličina M)
1 žumanjak (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna (ili mješavine brašna bez glutena)
1 žličica cimeta

Nadjev od kiselog i tučenog vrhnja:

200 g kiselog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
200 g hladnog tučenog vrhnja
2 omota Dr. Oetker Instant Želatine Fix

Za ukrašavanje:

50 g bijele čokolade (ili bezglutenske bijele čokolade)

preparation

Priprema

1

Pire od buče

Buču ogulite i izvadite koštice te ju narežite na krupne komade. Dodajte vodu i zakuhajte. Kuhajte oko 10 minuta dok ne omekša, pritom povremeno promiješajte. Potom napravite pire i ostavite da se ohladi.

2

Nadjev od jabuka

Jabuke ogulite i narežite na male kockice. Zakuhajte jabuke sa 130 ml jabučnog soka u posudi i ostavite da lagano krčka oko 5 minuta. Prah za preljev pomiješajte sa šećerom i 50 ml jabučnog soka, dodajte miješajući i kratko zakuhajte. Ostavite nadjev da se ohladi.
 

3

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir za pečenje na otvorenoj strani lima za pečenje preklopite tako da dobijete rub. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

4

Biskvit

Jaja i žumanjak pjenasto istucite mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini oko 1 minutu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer, miješajući usipavajte tijekom 1 minute  i nastavite tući smjesu oko 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i cimetom i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Pire od buče također umiješajte kratko na najnižoj brzini. Stavite tijesto u lim za pečenje i pecite. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 11 Minute

Odvojite biskvit, prebacite ga na papir za pečenje posut šećerom i ostavite da se ohladi.

5

Povucite papir za pečenje na kojem se biskvit pekao. Biskvit premažite nadjevom od jabuka, pritom na duljoj strani ostavite slobodan rub od 1 cm.

6

Nadjev

Pomiješajte tučeno vrhnje s vanilin šećerom. Istucite tučeno vrhnje sa želatinom fix i umiješajte u kiselo vrhnje. Premažite kremu po nadjevu od jabuka, eventualno ostavite da se malo stvrdne. Biskvit namotajte s duže strane i ostavite da stoji u hladnjaku najmanje 2 sata.

7

Ukrašavanje

Čokoladu stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i ostavite da se otopi na vodenoj pari na slaboj temperaturi. Odrežite mali vrh i čokoladom poprskajte roladu od jabuka i buča.
 

Želite li izraditi bezglutensku varijantu, biskvit možete pripremiti i s bezglutenskom mješavinom brašna, a bijelu čokoladu možete izostaviti.
 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne