KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Raspucanci

Keksi od kokosovih mrvica, čokolade i orašastih plodova

oko 40 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Raspucanci

Smjesa:

3 žumanjka (veličine M)
250 g kokosovih mrvica
120 g Dr. Oetker Ribana tamna čokolada
100 g orašastih plodova (sitno mljeveni, po izboru)
3 bjelanjaka (veličine M)
200 g šećera u prahu (prosijanog)

Za valjanje:

100 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

preparation

Priprema

1

Smjesa

Za smjesu pomiješajte žumanjke s kokosovim mrvicama, čokoladom i orašastim plodovima. Bjelanjke istucite mikserom (metlicama), postupno dodajte šećer i istucite u čvrst snijeg. Snijeg umiješajte kuhačom u kokosovu smjesu.
 
Iz smjese oblikujte male kugle i uvaljajte ih u šećernu mješavinu. Stavite kuglice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. 

2

Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 160 °C

Pećnica na vrući zrak 140 °C

Vrijeme pečenja: 15 Minuta