Flag

Pletenica od dizanog tijesta

oko 20 komada
Srednje teško
20
Lagana pletenica od dizanog tijesta s grožđicama i sjeckanim bademima – za ukusan i sretan doručak
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Dizano tijesto
100 mlmlijeka
50 gmaslaca
375 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
maloDr. Oetker Arome vanilije
150 gmilerama
200 ggrožđica
50 gsjeckanih badema
Za premazivanje
1žumanjak (veličine M)
1 žlicamlijeka
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije
1

Priprema

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac. 

2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac pažljivo pomiješajte u posudi. Dodajte šećer, vanilin šećer, aromu, mileram i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući oko 5 minuta najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Na kraju umijesite grožđice i bademe. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promijesite. Tijesto podijelite na tri komada i od svakog komada oblikujte valjak dužine oko 35 cm. Valjke na limu za pečenje ispletite u pletenicu i krajeve čvrsto stisnite. Istucite žumanjak s mlijekom, premažite pletenicu i ostavite da se diže još 15 minuta. Stavite lim za pečenje u pećnicu. 

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Pletenicu s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.