KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pletenica

Ukusno tijesto..

oko 12 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pletenica

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

250 g vrhnja za šlag
500 g pšeničnog brašna
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličine M)
1 bjelanjak (veličine M)
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant

Za premaz:

1 žumanjak
2 žlice slatkog vrhnja za šlag ili mlijeka

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte slatko vrhnje za šlag. U posudi dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke i sve zajedno kratko izmiješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim otprilike 5 minuta na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto prekriveno ostavite na toplom mjestu dok se nije vidno povećalo.

2

Tijesto pobrašnite i kratko izmijesite na lagano pobrašnjenoj površini. Od tijesta oblikujte 4 valjka dužine oko 30 cm. Valjke ispletite u pletenicu. Pogledajte prilog "Izrada pletenice sa 4 valjka". Krajeve pletenice čvrsto stisnite (slika 1).

3

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega položite pletenicu. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

4

Žumanjak istucite s vrhnjem za šlag ili mlijekom i time premažite pletenicu. Pletenicu zatim još jednom ostavite na toplom mjestu dok se vidno ne poveća.

5

Stavite lim za pečenje u pećnicu.

Vrijeme pečenja: 25 Minuta

Izvadite pletenicu na papiru iz pećnice te ju ostavite da se ohladi na rešetki.

Savjeti iz pokusne kuhinje

Ukoliko želite umijesiti grožđice u svoju pletenicu, učinite to dodavanjem 200 g grožđica nakon prvog dizanja tijesta. Ukoliko želite umijesiti sušeno egzotično voće u svoju pletenicu, dodajte 200 g grubo rezanog voća nakon prvog dizanja tijesta. Pletenicu je moguće zamrznuti.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu