Pletenica

Ukusno tijesto..

oko 12 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pletenica

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

250 g vrhnja za šlag
500 g pšeničnog brašna
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličine M)
1 bjelanjak (veličine M)
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant

Za premaz:

1 žumanjak
2 žlice slatkog vrhnja za šlag ili mlijeka

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte slatko vrhnje za šlag. U posudi dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke i sve zajedno kratko izmiješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim otprilike 5 minuta na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto prekriveno ostavite na toplom mjestu dok se nije vidno povećalo.

2

Tijesto pobrašnite i kratko izmijesite na lagano pobrašnjenoj površini. Od tijesta oblikujte 4 valjka dužine oko 30 cm. Valjke ispletite u pletenicu. Pogledajte prilog "Izrada pletenice sa 4 valjka". Krajeve pletenice čvrsto stisnite (slika 1).

3

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega položite pletenicu. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

4

Žumanjak istucite s vrhnjem za šlag ili mlijekom i time premažite pletenicu. Pletenicu zatim još jednom ostavite na toplom mjestu dok se vidno ne poveća.

5

Stavite lim za pečenje u pećnicu.

Vrijeme pečenja: 25 Minute

Izvadite pletenicu na papiru iz pećnice te ju ostavite da se ohladi na rešetki.

Savjeti iz pokusne kuhinje

Ukoliko želite umijesiti grožđice u svoju pletenicu, učinite to dodavanjem 200 g grožđica nakon prvog dizanja tijesta. Ukoliko želite umijesiti sušeno egzotično voće u svoju pletenicu, dodajte 200 g grubo rezanog voća nakon prvog dizanja tijesta. Pletenicu je moguće zamrznuti.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne