Pilići od tijesta

Slatki pilići od finog dizanog tijesta

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pilići od tijesta

Potrebno:

Lim za pečenje
Papir za pečenje

Dizano tijesto:

150 ml mlijeka
100 g maslaca ili margarina
500 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
75 g šećera
1 žličica soli
1 jaje (veličine M)
1 bjelanjak (veličine M)

Za ukrašavanje:

oko 30 g kukuruznih pahuljica
oko 2 žlice mlijeka
1 žumanjak (veličine M)
nekoliko čokoladne kapljice
nekoliko Dr. Oetker Badem listići

preparation

Priprema

1

Priprema

Mlijeko zagrijte i u njemu otopite maslac ili margarin. 

2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke i mješavinu mlijeka i maslaca i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

3

Kukuruzne pahuljice stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite vrećicu i pahuljice dobro usitnite valjkom za tijesto.

4

Oblikovanje pilića

Tijesto još jednom kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Podijelite ga na 12 komada jednakih veličina. Od svake porcije odvojite 1/3 i od toga oblikujte po jednu kuglicu za glavu. I ostale komade tijesta oblikujte u kugle, u sredinu utisnite udubljenje, umetnite kuglicu i dobro pritisnite.

5

Mlijeko istucite sa žumanjkom i premažite tijesto. Piliće po želji pospite kukuruznim pahuljicama. Kao oči duboko utisnite čokoladne kapi. Malim škarama zarežite utor u malu kuglu poput kljuna i utaknite 2 listića badema.
Stavite piliće na lim i pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Piliće zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne