Flag

Pilići od tijesta

oko 12 komada
Srednje teško
40
Slatki pilići od finog dizanog tijesta
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Dizano tijesto
150 mlmlijeka
100 gmaslaca ili margarina
500 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
75 gšećera
1 žličicasoli
1jaje (veličine M)
1bjelanjak (veličine M)
Za ukrašavanje
oko 30 gkukuruznih pahuljica
oko 2 žlicemlijeka
1žumanjak (veličine M)
nekolikočokoladne kapljice
nekolikoDr. Oetker Badem listići
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Badem listići
1

Priprema

Mlijeko zagrijte i u njemu otopite maslac ili margarin. 

2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke i mješavinu mlijeka i maslaca i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Kukuruzne pahuljice stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite vrećicu i pahuljice dobro usitnite valjkom za tijesto.

4

Oblikovanje pilića

Tijesto još jednom kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Podijelite ga na 12 komada jednakih veličina. Od svake porcije odvojite 1/3 i od toga oblikujte po jednu kuglicu za glavu. I ostale komade tijesta oblikujte u kugle, u sredinu utisnite udubljenje, umetnite kuglicu i dobro pritisnite.

5

Mlijeko istucite sa žumanjkom i premažite tijesto. Piliće po želji pospite kukuruznim pahuljicama. Kao oči duboko utisnite čokoladne kapi. Malim škarama zarežite utor u malu kuglu poput kljuna i utaknite 2 listića badema.
Stavite piliće na lim i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Piliće zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.