Pčelinji ubod od kokosa i sira

Egzotični pčelinji ubod s ananasom i kremom od kokosa.

oko 14 porcija

potrebno malo iskustva 15 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pčelinji ubod od kokosa i sira

Dizano tijesto:

250 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
40 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
5 kapi arome limuna
1 jaje
40 g maslaca (rastopljenog)
125 ml mlijeka (mlakog)

Nadjev od kokosa:

75 g maslaca
75 g šećera
1 žlica meda
100 g kokosovih mrvica
3 žlice mlijeka

Nadjev:

1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
500 ml mlijeka
3 žlice šećera
4 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
200 g svježega sira (10%)
500 g ananasa (komadići od kompota)
3 žlice soka kompota od ananasa

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Prosijte brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte šećer, vanilin šećer, aromu, jaje, maslac i mlijeko i mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

2

Nadjev od kokosa

Otopite maslac sa šećerom i medom. Dodajte kokosove mrvice i miješajući zagrijavajte dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Nadolijte mlijeko, nastavite kratko kuhati na nižoj temperaturi, maknite sa štednjaka i ostavite da se ohladi.

3

Tijesto izlupajte nakon što se diglo (spljoštite ga te ga s lijeve i desne strane preklopite prema sredini) i razvaljajte na dnu kalupa za torte (promjera 26 cm) koji prethodno treba namastiti i posuti mrvicama. Stavite obruč kalupa za torte. Premažite tijesto nadjevom od kokosa. Pustite tijesto još jednom da se diže, sve dok se kalup ne popuni za ¾.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

4

Krema od pudinga i sira

Skuhajte puding prema uputama s ambalaže i ostavite ga da se ohladi. Zatim pripremite želatinu također prema uputama s omota. Zagrijte ju sa sokom od ananasa  i pomiješajte s pudingom, sirom i ocijeđenim komadima ananasa.

5

Ohlađeno tijesto jednom vodoravno prerežite i gornju polovicu narežite na proizvoljno velike komade. Namažite nadjev od pudinga i sira tijesto i prekrijte gornjom polovicom narezanom na komade. Ostavite tortu oko 4 sata da stoji na hladnom. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne