Flag

Pavlova torta od Mascarpone sira s kupinama

oko 10 komada
Lagano
140
Torta od beze tijesta s kremom od kiselog vrhnja i sira Mascarpone
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za izradu Beze tijesta možete koristiti Dr. Oetker Beze kore
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Beze
4bjelanjka (veličine M)
1 prstohvatsoli
200 gšećera
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
1 žličicaDr. Oetker Original Gustina
2 žličicebijelog vinskog octa (ili jabučnog octa)
Krema
250 gkiselog vrhnja
250 gsira Mascarpone
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Za ukrašavanje
500 gkupina
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Papirom za pečenje obložite lim.


Prethodno zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 120 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 100 °C

2

Beze

Istucite bjelanjke sa soli. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i istucite u čvrst snijeg tako da se šećer u cjelosti otopi. Umiješajte gustin i ocat.

3

Smjesu razmažite u obliku kruga (Ø 20 cm) na limu za pečenje, obloženim papirom za pečenje.


Lim za pečenje stavite u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice i pecite uz odškrinuta vrata pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 100 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 120 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 100 °C

4

Krema

Istucite kiselo vrhnje sa sirom, vanilin šećerom i Kremfixom te namažite na ohlađeni beze.


Za ukrašavanje

Kupine raspodijelite po torti i Pavlovu tortu odmah poslužite.

  • Za izradu Beze tijesta možete koristiti Dr. Oetker Beze kore