KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pavlova torta od Mascarpone sira s kupinama

Torta od beze tijesta s kremom od kiselog vrhnja i sira Mascarpone

oko 10 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pavlova torta od Mascarpone sira s kupinama

Beze:

4 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
200 g šećera
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećer
1 žličica Dr. Oetker Original Gustin
2 žličice bijelog vinskog octa (ili jabučnog octa)

Krema:

250 g kiselog vrhnja
250 g sira Mascarpone
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Kremfix

Za ukrašavanje:

500 g kupina

preparation

Priprema

1

Priprema

Papirom za pečenje obložite lim.

Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica 120 °C

Pećnica na vrući zrak 100 °C

2

Beze

Istucite bjelanjke sa soli. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i istucite u čvrst snijeg tako da se šećer u cjelosti otopi. Umiješajte gustin i ocat.

3

Smjesu razmažite u obliku kruga (Ø 20 cm) na limu za pečenje, obloženim papirom za pečenje.

Lim za pečenje stavite u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice i pecite uz odškrinuta vrata pećnice.

Električna pećnica 120 °C

Pećnica na vrući zrak 100 °C

Vrijeme pečenja: oko 100 Minuta

4

Krema

Istucite kiselo vrhnje sa sirom, vanilin šećerom i Kremfixom te namažite na ohlađeni beze.

Za ukrašavanje

Kupine raspodijelite po torti i Pavlovu tortu odmah poslužite.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu