za ovaj recept Pavlova torta od Mascarpone sira s kupinama
4 | bjelanjaka (veličine M) |
1 prstohvat | soli |
200 g | šećera |
2 omota | Dr. Oetker Vanilin šećer |
1 žličica | Dr. Oetker Original Gustin |
2 žličice | bijelog vinskog octa (ili jabučnog octa) |
250 g | kiselog vrhnja |
250 g | sira Mascarpone |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećer |
1 omot | Dr. Oetker Kremfix |
500 g | kupina |
Papirom za pečenje obložite lim.
Prethodno zagrijte pećnicu:
Električna pećnica 120 °C
Pećnica na vrući zrak 100 °C
Istucite bjelanjke sa soli. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i istucite u čvrst snijeg tako da se šećer u cjelosti otopi. Umiješajte gustin i ocat.
Smjesu razmažite u obliku kruga (Ø 20 cm) na limu za pečenje, obloženim papirom za pečenje.
Lim za pečenje stavite u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice i pecite uz odškrinuta vrata pećnice.
Električna pećnica 120 °C
Pećnica na vrući zrak 100 °C
Vrijeme pečenja: oko 100 Minuta
Istucite kiselo vrhnje sa sirom, vanilin šećerom i Kremfixom te namažite na ohlađeni beze.
Kupine raspodijelite po torti i Pavlovu tortu odmah poslužite.