KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Običan Brownie

Sočni čokoladni kolač uz kavu

oko 25 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Običan Brownie

Za duboki lim (otprilike 25 x 20 cm):

malo masnoće

Tijesto:

250 g Dr. Oetker Kuvertira tamna čokolada
200 g mekog maslaca ili margarina
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 navršak noža soli
3 jaja (veličine M)
75 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Kakao za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

Kuvertiru grubo usitnite i otopite u vodenoj kupelji prema uputi na omotu. Namastite duboki lim. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Uz stalno miješanje postupno dodavajte šećer, vanilin šećer i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Svako jaje na najvećoj brzini miješajte oko 1/2 min. Umiješajte otopljenu kuvertiru. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kakaom i umiješajte. Tijesto razmažite u limu. Lim na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Ostavite Brownie da ohladi u limu na rešetki za kolače.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu