Muffini sobovi

Brzi muffini s čokoladom i svježim sirom za Božić

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Muffini sobovi

Za kalup za muffine (za 12 komada):

12 papirnatih košarica

Tijesto ''Sve-u-1'':

200 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g mekog maslaca ili margarina
100 g Dr. Oetker Badema mljevenih
2 jaja (veličine M)
100 ml mlijeka
100 g Dr. Oetker Ribane mliječne čokolade

Krema:

100 g mliječne čokolade
100 g svježeg sira (16% m.m.)

Za ukrašavanje:

24 slanih pereca
24 šarenih čokoladnih bombona
12 Dr. Oetker Ukrasne višnje crvene

preparation

Priprema

1

Priprema

Stavite papirnate košarice u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim ribane čokolade, i mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Kratko umiješajte ribanu čokoladu. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu za muffine. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 27 Minute

Muffine u papirnatim košaricama odvojite iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

3

Krema

Čokoladu krupno usitnite i rastopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri. U posudi mikserom (metlicama) izmiješajte svježi sir. Postupno umiješajte rastopljenu čokoladu. Rasporedite kremu po muffinima i poravnajte nožem.

4

Ukrašavanje

Slane perece razrežite tako da dobijete rogove. Zabodite ih u muffine pa muffine ukrasite čokoladnim bombonima i kandiranim višnjama.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne