Flag

Muffini s paukovom mrežom

oko 12 komada
Lagano
60
Muffini s kreativnim karamel premazom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Pješčana smjesa
120 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
180 gnerafiniranog šećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
1 prstohvatsoli
2jaja (veličine M)
50 mlvode
40 gDr. Oetker Kakaa za kolače
150 gglatkog brašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Karamel premaz
4 kommliječnih karamel bombona
100 gsirnog namaza (npr. Philadelphia)
100 gsira Mascarpone
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Čokoladnog pisma
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Čokoladnog pisma
1

Pješčana smjesa

U zdjeli mikserom (metlicama) kremasto izradite maslac sa šećerom, vanilin šećerom, koricom naranče i soli. Jaja umiješajte pojedinačno. Kakao pomiješajte s vodom i dodajte u smjesu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u zdjelu te kuhačom umiješajte.

2

Smjesu punite u papirne kalupiće kojima ste prethodno stavili u kalup za muffine. Kalup gurnite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Premaz od karamela

Mliječne karamele otopite na laganoj vatri. Dobivenu smjesu od karamela pomiješajte sa sirnim namazom i mascarponeom te žlicom namažite na ohlađene muffine.

4

Ukrašavanje

Šećernim pismom nacrtajte krugove po preljevu i pomoću čačkalice povucite linije prema vani (iz sredine prema rubovima).