Mint cupcakes

Božićni cupcakesi s okusom čokolade i mente

12 komada

uspijeva lako 45 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Mint cupcakes

Tijesto:

1 kom jaja
90 g šećera
30 ml ulja
2 žličice Dr. Oetker Arome vanilije
1 žlica kiselog vrhnja
80 g glatkog brašna
10 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
½ žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 prstohvat soli

Punjenje:

1 omot Creative pudding čokolada menta
300 ml mlijeka
3 žlice šećera

Krema:

200 g krem sira
3 žlice šećera
100 ml vrhnja za šlag
Dr. Oetker Crvena boja za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

Prvo pripremite kalup za cupcakese tako što ćete ga obložiti papirićima za muffine. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i pustite da se grije.

2

Tijesto

U posudu dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sol i kakao te promiješajte. Dodajte kiselo vrhnje, vaniliju, jaja i ulje i sjedinite. Rasporedite smjesu po kalupu za muffine, punite svaki kalup 3/4. Pecite muffine 25 minuta i pustite da se u potpunosti ohlade nakon pečenja.

3

Punjenje

Vrećicu Dr. Oetker Creative pudinga dodajte u 100 ml mlijeka sa tri žlice šećera te dobro promiješajte. 200 ml mlijeka zagrijte pa dodajte smjesu od mlijeka i pudinga i kuhajte dok se ne zgusne. Premjestite u drugu posudu, pokrijte prijanjajućom folijom pa stavite u hladnjak da se ohladi i stisne. Promiješajte puding pjenjačom pa ga premjestite u slastičarsku vrećicu. U sredini svakog muffina izbušite rupu pa tu rupu napunite pudingom.

4

Krema

Krem siru dodajte šećer i vrhnje za šlag pa izradite u čvrstu kremu.

5

Ukrašavanje

Da biste dobili crvene šare, uzmite kist, umočite ga u crvenu prehrambenu boju pa u unutrašnjosti slastičarske vrećice povucite 4 linije, jednu nasuprot druge. Pažljivo smjestite kremu u vrećicu s nastavkom po želji. Ukrasite cupcakese kremom i čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne