Flag

Marmelada od jagode

oko 60 porcija
Lagano
40
Ova klasična marmelada sa svježim jagodama i konzerviranim šećerom jednostavna je i brzo gotova.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Satojci
1000 gjagode
1 pakiranjeDr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1
Picture - Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1
1

Priprema voća

Operite i očistite jagode. Izvažite 1000 g, narežite na sitne komade ili napravite pire. Staklenke i čepove s navojem prokuhajte ili isperite vrućom vodom.

2

Kuhanje marmelade

U velikom loncu pomiješajte jagode sa želirnim šećerom. Uz miješanje sve zakuhajte i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute.
Proba želiranja: 1 žličicu vruće mase stavite na tanjur. Ako se ne stegne, nastavite kuhati 1 minutu ili umiješajte 1 pakiranje Dr. Oetker limunske kiseline.

3

Stavljanje marmelade u staklenke

Napunite staklenke marmeladom do vrha i zatvorite.