KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Loptice s nadjevom od vlasca

Sočni profiteroli s krem sirom i vlascem

oko 45 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Loptice s nadjevom od vlasca

Za četvrtasti lim (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Za kuhano tijesto:

150 ml vode
½ žličica soli
svježe mljeveni papar
50 g maslaca ili margarina
100 g pšeničnog brašna
20 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
oko 4 jaja (vel. M)
½ razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g sitno nasjeckanog pršuta

Nadjev:

stručak svježeg vlasca
200 g punomasnog sirnog namaza
150 g kiselog vrhnja
svježe mljeveni papar
malo soli

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite lim za kolače i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Kuhano tijesto

Vodu, sol, papar i maslac ili margarin zakuhajte u loncu. Maknite lonac s vatre. Pomiješajte Gustin s brašnom i odmah dodajte u vruću tekućinu. Miješajte dok ne dobijete kuglu od tijesta. Vratite lonac na vatru i neprestanim miješanjem zagrijte tijseto još 1 minutu. Zatim ga premjestite u zdjelu za miješanje. Dodajte 3 jaja, jedno za drugim električnim mikserom (lopaticama) najvećom brzinom. Zadnje jaje razmutite u kajganu kako bi samo dio mogli dodati u tijesto. Dodajte samo toliko dok tijesto ne dobije sjaj i bude dovoljno čvrsto da visi sa žlice. Backin umiješajte tek u ohlađeno tijesto pa na kraju dodajte kockice pršuta. Uz pomoć dvije žličice, oblikujte otprilike 45 loptica na limu obloženom papirom i stavite peći u zagrijanu pećnicu. Tijekom prvih 15 minuta nikako nemojte otvarati pećnicu kako se tijesto ne bi spustilo.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minuta

Loptice od tijesta zajedno s papirom za pečenje izvadite na rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Nadjev

Operite vlasac, osušite pomoću papirnatog ubrusa i nasjeckajte na sitne kolutiće. Dobro pomiješajte vrhnje i sir. Posolite i začinite paprom. Dodajte kolutiće vlasca. Loptice od tijesta napunite nadjevom uz pomoć slastičarskog tuljca (vrh ø 6 mm).

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu