Flag

Loptice s nadjevom od vlasca

oko 45 komada
Srednje teško
40
Sočni profiteroli s krem sirom i vlascem
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za četvrtasti lim (40 x 30 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Za kuhano tijesto
150 mlvode
½ žličicasoli
svježe mljeveni papar
50 gmaslaca ili margarina
100 gpšeničnog brašna
20 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
oko 4jaja (vel. M)
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gsitno nasjeckanog pršuta
Nadjev
stručaksvježeg vlasca
200 gpunomasnog sirnog namaza
150 gkiselog vrhnja
svježe mljeveni papar
malosoli
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Namastite lim za kolače i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Kuhano tijesto

Vodu, sol, papar i maslac ili margarin zakuhajte u loncu. Maknite lonac s vatre. Pomiješajte Gustin s brašnom i odmah dodajte u vruću tekućinu. Miješajte dok ne dobijete kuglu od tijesta. Vratite lonac na vatru i neprestanim miješanjem zagrijte tijseto još 1 minutu. Zatim ga premjestite u zdjelu za miješanje. Dodajte 3 jaja, jedno za drugim električnim mikserom (lopaticama) najvećom brzinom. Zadnje jaje razmutite u kajganu kako bi samo dio mogli dodati u tijesto. Dodajte samo toliko dok tijesto ne dobije sjaj i bude dovoljno čvrsto da visi sa žlice. Backin umiješajte tek u ohlađeno tijesto pa na kraju dodajte kockice pršuta. Uz pomoć dvije žličice, oblikujte otprilike 45 loptica na limu obloženom papirom i stavite peći u zagrijanu pećnicu. Tijekom prvih 15 minuta nikako nemojte otvarati pećnicu kako se tijesto ne bi spustilo.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute


Loptice od tijesta zajedno s papirom za pečenje izvadite na rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Nadjev

Operite vlasac, osušite pomoću papirnatog ubrusa i nasjeckajte na sitne kolutiće. Dobro pomiješajte vrhnje i sir. Posolite i začinite paprom. Dodajte kolutiće vlasca. Loptice od tijesta napunite nadjevom uz pomoć slastičarskog tuljca (vrh ø 6 mm).