KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ljetni džem od jagoda i ogrozda

Ljeto pozdravlja

oko 6 staklenki po 200 ml

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ljetni džem od jagoda i ogrozda

Sastojci:

500 g jagoda (izvagati pripremljene)
oko 1 kg ogrozda
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 omot Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1
500 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Jagode operite, očistite, izradite od njih pire i izvažite 500 g. Ogrozde operite, očistite, izradite pire, protisnite kroz sito i izvažite 500 g.

Postupak

Najprije stavite jagode u lonac i dobro izmiješajte s 1/2 omota Finesse arome, pola omota Džemfixa Extra 2:1 i 250 g šećera. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do polovice ulijte u pripremljene staklenke. Ostavite da se hladi najmanje 35 min. Za pripremu džema od ogrozda, kuhajte isto kao i u pripremi džema od jagoda s Finesse aromom, pola omota Džemfixa Extra 2:1 i 250 g šećera. Pažljivo ulijte u staklenke. Staklenke odmah zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®).